Kuva: Fotolia

Kiusaajilleni: "15 itsemurhayritystäkään ei saanut teitä lopettamaan"

16.09.2016 20:10 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Pienen tytön elämään aikoinaan mullisti se, kun pääsi kouluun. Jo alkuaikoina minua pidettiin "hölmönä" sekä "epäkehittyneenä", sillä olin muita reippaasti yli 10cm lyhyempi mennessäni kouluun. Kuitenkin koulu otti minut, ja paljastuin viisaaksi.

Mennessäni 3-luokalle, aivan uudenlainen luokka pamahti silmille. Siitä alkoikin elämäni alamäki. Kiusaaminen iski ja pienenä olin kovin herkkä. Aloin sairastua, ja jouduin psykiatreille.

Ensimmäinen itsemurha-ajatus, katolla seisominen sekä ajatus hyppäämisestä oli 4-luokalla.

Kiusaajani eivät koskaan saaneet tarpeeksi. Ainakun he huomasivat poissaoloni sairaalakäyntien takia, sai siitä uuden aiheen. "Masentunut angstihuora", oli yleinen lause.

Aika kului, ja pian oltiikin ylä-asteella. Silloin minulla oli reippaasti yli 15 itsemurhayritystä takana. Kiusaajani, teille ei riittänyt se, että te talloitte elämäni, te veitte myös kouluni.
7-luokan alettua opettajille sekä rehtorille kerrottiin aivan päättömiä valheita, josta alkoi opettajien haukkuminen minua kohtaan. He sanoivat, että valehtelen ongelmani, olen sosiopaatti, ja milloin mitäkin. Aloin pelätä, en käynyt koulua.

Sain kuitenkin sijaiskoulun ja raadoin todella paljon, mutta se ei heitä kiinnostanut. "Et käynyt tunneilla", ja numeroni laskettiin 5 sekä 6 vain pelkästä vihasta kohtaani.

Kuitenkin nyt ollaan siinä pisteessä, että koulu vaihtuu, saan näyttää ja aloittaa alusta.

Se mitä haluan sanoa: kiitän monen vuoden kokemusta siinä koulussa, missä jo alusta asti opettajat haukkuivat minua, ja ylä-asteen kuraattoriani, joka auttoi asioissani jo neljänneltä luokalta, josta lähtien kuitenkin on haukkunut minua, ja tehnyt muun muassa aivan turhan rikosilmoituksen siitä, mitä kaverini teki. 

Kiitos, kun talloitte minut alas, ette antaneet yrittää. Olitte kuulopuheiden vallassa. Olin kuin betonialusta, jota vain talloitte, syljitte siihen, roskasitte.

Nyt voin sanoa, en ole enää teidän betonialusta, vaan vahva pylväs jota ette tule saavuttamaan enää ikinä.

Terveisin,

Voittamaton"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue aikaisemmat Avoimet kirjeet tästä

Kilpailut

Uusimmat