Kuva: Fotolia

Entisille parhaille ystävilleni: "Olen niin pahoillani siitä, että rikoin välimme"

15.09.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Teille, silloisille parhaille kavereilleni joiden kanssa kasvoin, tukeuduin koko lapsuuteni ja nuoruuteni.

Teistä tuli minulle kuin siskoja, ja luotin teihin, kerroimme ja jaoimme kaikki asiat, teidän seurassa tunsin itseni hyväksi ja omaksi itsekseni. Olimme samalla luokalla ala ja ylä-asteella, muistan kuinka leikimme barbeilla, pyöräilimme kesäisin, nauroimme mahamme kippuraan, juoruilimme, olimme yökylässä. Muistan ne lukemattomat shoppailureissut, kahvittelut toistemme luona, miljoonat valokuvailut. Muistan, kuinka joimme ensimmäiset ja monet muut kännit teineinä, teimme tyhmyyksiä, pelleilimme, reissasimme. Ikinä emme jättäneet ketään pulaan tai yksin.

Mutta muutin pois, aloin seurustella ja emme nähneet enää niin usein. Muutimme vuoden päästä teidän lähelle, näimme useammin mutta olin muuttunut. En ollut enää samanlainen, olin sulkeutunut, en nauranut, kokenut iloa samalla tavalla kuin ennen, olin negatiivisempi, minulla todettiin masennus ja ajauduimme riitoihin.

Minä aiheutin välillemme riidan, koska vaikutin torjuvalle, eikä minulla ollut aikaa nähdä enää samalla tavalla kuin ennen. Minulla ei ollut aikaa, vaikka olin vain puolisoni kanssa kahden kesken kotona.

Olin kasvanut, muuttunut ja olin asennoitunut siihen ettei minulla ole enää ystäviä vuoden muualla asumisen vuoksi. Sulkeuduin lopulta kokonaan ja meidän välimme menivät poikki, emme ole enää olleet väleissä, emmekä tiedä toistemme asioista, emme jaa enää mitään, eikä mikään tunnu enää miltään.

Olen pahoillani, niin syvältä sisimmästäni pahoillani että koskee joka ikinen kerta kun mietinkin teitä ja sitä mitä tapahtui. Olen itkenyt lukemattomia kertoja salaa, kun en voi enää olla osana teidän elämää ja te minun elämääni. Ja kyllä kadun asioita ja sitä mitä meidän väleillämme tapahtui, enkä tiedä saako välejämme enää ikinä ennalleen, tai teitä takaisin luokseni.

En ole enää sama naurava ja onnellinen ystävänne, joka vietti teidän kanssanne iltoja ja jakoi synkimmätkin salaisuudet. Nyt tuntuu etten ole enää yhtikäs mitään, elän tyhjyydessä ja menetin suuren osan elämästäni ja sydämestäni syvään kuiluun.

Syvästi kaipaavin terveisin,

Entinen ilopilleri ystävänne"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue aikaisemmat Avoimet kirjeet tästä

Kilpailut

Uusimmat