Kuva: Fotolia

"Älä vertaa itseäsi kuviin": Asiat, jotka jokaisen äidin tulisi kertoa tyttärelleen

04.10.2016 18:15 - Reija Saarinen

On olemassa muutamia asioita, joita jokaisen äidin tulisi tyttärelleen opettaa.

Äitien tehtävänä on opettaa jälkikasvuaan. Siihen kuuluu tavanomaisten taitojen, kuten pukemisen lisäksi myös pään sisäisen maailman muokkaaminen.

Äidin tehtävä on muun muassa opettaa tyttärelle se, että hänen kehonsa on vain hänen ja kukaan ei siihen saa koskea ilman hänen lupaansa. Tämän lisäksi äidin tulisi opettaa pienelle prinsessalle seuraavat asiat.

1. Sinulla on uskomaton vartalo. Älä koskaan vertaa itseäsi kuviin, joita näet ympärilläsi. Muista, että olet uniikki ja arvokas juuri sellaisena kuin olet. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja juuri siksi itseään tulee rakastaa, kaikkieni "heikkouksineen."

2. Sinun ei tarvitse olla äiti ollaksesi arvokas ja kokonainen, vaikka usein näin kuulee sanottavankin. Onnellisuudella ja tyytyväisyydellä ei ole tekemistä äitiyden kanssa. Avioliitto ja äitiys ovat jokaisen omia valintoja, niitä ei voi kukaan muu tehdä sinun puolestasi.

3. Elämässäsi joudut kohtaamaan haasteita. Toisinaan ne tuovat mukanaan myös pettymyksiä. Älä anna kuitenkaan niiden lannistaa sinua. Virheistään voi oppia ja siksi ne ovatkin niin tärkeitä.

4. Sisimpäsi on täyttä kultaa. Pidä siis huoli siitä, että et unohda yhtyettä oman sielusi kanssa. Tutkiskele sitä ja tee kuten sydämesi haluaa.

5. Voit muuttaa monen ihmisen elämän olemalla oma itsesi. Ole läsnä, auta ja kuuntele ystäviäsi ja tuttaviasi. Ole myös valmis auttamaan heitä, joita elämä on kohdellut kaltoin.

6. Muista, että ideasi ja ajatuksesi ovat arvokkaita. Anna siis niille tilaa ja uskalla kertoa oma mielipiteesi.

7. Ole aina paras versio itsestäsi. Pysy vahvana ja anna elämän kantaa. Unelmoi ja tavoittele unelmiasi.

Lue myös: Nokkelat tatuoinnit kertovat oleellisen äidin ja tyttären suhteesta - katso

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat