Kuva: Fotolia

Oletko kasvanut vihdoin ja viimein aikuiseksi? 5 merkkiä

25.01.2017 13:15 - Senja Rapila

Jos kulutat vapaa-aikaasi yhdessä vanhempiesi kanssa, on se yksi varma merkki aikuistumisesta.

Millaisista asiosta tunnistaa aikuistuneensa? Voit lukea Elite Dailyn listaamat merkit alapuolelta.

1. Teet kotityöt ilman kehotusta

Saatat muistaa ne teini-iän myrskyisät ajat, jolloin taistelit vanhempiesi kanssa siitä, kuka tekee kotityöt. Useimmiten tilanne saattoi jopa äityä kotiarestiin asti, mutta silti sinut pakotettiin viemään roskat, petaamaan sänky ja laittamaan likaiset tiskit astianpesukoneeseen.

Jossain vaiheessa kuitenkin aloit pestä itse pyykkiä ja siivoamaan omat jälkesi. Ehkä se tapahtui siinä vaiheessa, kun muutit omillesi. Sinusta ei myöskään tunnu houkuttelevalta ajatukselta pitää haisevia roskia eteisessä montaa päivää, vaan viet ne välittömästi roskiin.

2. Kulutat vähemmän ja säästät enemmän

Siinä vaiheessa kun huomaat lopettaneesi impulsiivisten ostosten tekemisen ja itsesi hemmottelun, voit jo ajatella aikuistuneesi hieman. Jos sen sijaan laitat rahat säästötilille tavoittamattomiin, tiedät todella aikuistuneesi.

Kun osaat valmistautua tulevaan, säästää esimerkiksi omaa asuntoa varten tai yllättäviä menoja - kuten suurta sähkölaskua, vakuutuslaskua tai eläinlääkärilaskua - varten, tiedät, että et ole enää huoleton teini, joka uskoo asioiden vain sumpliutuvan omalla painollaan.

3. Teet suuria rahallisia investointeja

Yksi aikuisuuden hyvistä puolista on se, että olet täysin vastuussa pelkästään itsestäsi. Et ole taloudellisesti riippuvainen vanhemmistasi, vaan tienaat itse omat rahasi ja voit käyttää ne juuri niin kuin haluat.

Kun alat investoida vaivalla tienaamiasi rahoja esimerkiksi astianpesukoneeseen, pyykinpesukoneeseen, autoon tai omaan asuntoon, tiedät kasvaneesi aikuiseksi. Et nimittäin olisi ikimaailmassa teininä edes kuvitellut laittavasi ainakaan itse tienaamiasi rahoja mihinkään kodinkoneeseen, saatika sitten edes omiin vaatteisiisi, joiden ostaminen "kuului vanhemmille". Näin ainakin moni meistä on ajatellut.

4. Sinun ei tarvitse soittaa vanhemmillesi kysyäksesi apua

Kun muutit ensimmäistä kertaa omillesi, vanhempasi saattoivat toistella useaan otteeseen sitä, että voit soittaa heille milloin tahansa. He olisivat aina käytettävissäsi. Saatoitkin soittaa heille useasti siitä, että viemärisi on tukossa, kodinkoneesi ei toimi tai udellaksesi vain kasvien hoidosta.

Ajan myötä olet kuitenkin ymmärtänyt, että vanhempasi ovat oppineet nämä kaikki tiedot iän myötä. Kun alat itse aikuistua, huomaat, että tiedät ratkaisut itse useimpiin ongelmiisi, eikä sinun tarvitse soittaa vanhemmillesi kysyäksesi apua.

5. Haluat viettää aikaa vanhempiesi kanssa

Yksi aikuistumisen suurimmista merkeistä on se, että viihdyt vanhempiesi kanssa. Siis vapaa-ajalla. Silloinkin, kun voisit valita baari-illan ja vanhempien saunaillan väliltä, saatat hyvinkin mielelläsi valita saunaillan perheen kanssa.

Ymmärrät vihdoin, että vanhempasi eivät tule olemaan kuvioissa koko elämääsi, joten haluat vahvistaa suhdettasi heihin ja viettää mahdollisimman paljon aikaa heidän kanssaan.

Kun olet aikuistunut, muistelet myös vanhempiesi kanssa huvittuneena niitä aikoja, kun vanhempasi pitivät tiukkaa kuria ja eivät ymmärtäneet sinua. Näihin kertoihin kuuluivat muun muassa ne kerrat, kun halusit lähteä kavereiden kanssa elokuviin tai kun jäit ensimmäistä kertaa kiinni bilettämisestä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 20 asiaa, jotka ovat tuttuja parhaille ystäville

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Olen onnellisimmillani, kun...

Kilpailut

Uusimmat