Kuva: Fotolia

Tutkijat selvittivät varman keinon saada parisuhde vahvemmaksi

26.05.2017 08:45 - Karoliina Kotala

Tutkijat ovat selvittäneet toimivan keinon tuoda suhteeseen lisää läheisyyttä ja kunnioitusta.

Seksillä on vuosien saatossa todettu olevan lukuisia hyötyjä fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Nyt sveitsiläiset ja kanadalaiset tutkijat ovat saaneet selville, että ahkera seksin harrastaminen myös vahvistaa suhdetta ja lähentää pariskuntaa tehokkaasti. Pariskuntien seksielämää selvittänyt tutkimus osoitti, että mitä enemmän seksiä harrastettiin, sitä parempi suhde oli pitkällä tähtäimellä. Säännölliset petipuuhat myös lisäsivät hellyyttä suhteessa sekä fyysisesti että verbaalisesti.

Myös seksuaaliterapeutit allekirjoittavat tuoreet tutkimustulokset. Terve seksielämä on usein suorassa suhteessa pariskunnan välisten tunteiden vahvuudessa ja läheisyydessä.

- Kun harrastat seksiä kumppanisi kanssa, se saa sinut tuntemaan olosi onnelliseksi ja läheisemmäksi kumppanisi kanssa. Seksin harrastaminen on paras keino lisätä intiimiyttä puolisoon. Ja puhua siitä ennen ja jälkeen, terapeutti Amanda Pasciucco kertoo.

Ahkeran seksin vaikutukset olivat myös kauaskantoiset. Tutkimuksen mukaan ihmiset olivat positiivisempia heti seksin jälkeen ja seuraavan kuuden kuukauden aikana pariskunnat osoittivat toisilleen enemmän läheisyyttä.

- Intiimissä parisuhteessa, hellyyden osoittaminen on liima, joka pitää kaiken yhdessä. On tervettä ja tärkeää osoittaa hellyyttä, lääkäri ja tutkija Rodger Libby vakuuttaa.

Lue myös: Pornon katselun järkyttävä seuraus: Voi pilata miehen seksielämän ja aiheuttaa erektio-ongelmia!

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat