Kuva: Fotolia

Pelkäätkö hukkaavasi itsesi parisuhteeseen? Kokeile 6 kikkaa, joilla säilytät yhteyden itseen

09.08.2017 10:15 - Anna Hopi

Yksin oleminen säännöllisesti tekee hyvää, vaikka eläisit kumppanin kanssa.

Parisuhteessa oleminen tuo elämään monenlaisia kompromisseja ja valintoja. Pitää valita, tekeekö itsenäisesti omia juttuja vai vietetäänkö yhteistä aikaa oman kullan kanssa. Joskus parisuhteeseen hukkuu niin, että tunne omista tarpeista ja haluista katoaa. Ihminen kuitenkin kaipaa omaa aikaa ja esimerkiksi ystävien näkemistä ilman kumppania.

Omasta itsenäisyydestä voi pitää huolta pitkässäkin parisuhteessa siten, että viettää säännöllisesti aikaa ilman kumppania. Katso alta käytännön vinkit siihen, että yhteys omiin tarpeisiin säilyy läpi suhteen eri vaiheiden.

1. Vietä aikaa yksinäisyydessä. Se on tärkeää varsinkin, jos olet introvertti ja lataudut yksinolon kautta.

2. Älä unohda vanhoja ystävyyssuhteita. Ystävät tuntevat sinut ajalta ennen suhdettasi ja ovat tukena elämän eri vaiheissa.

3. Pidä yllä harrastuksia, joissa saat toteuttaa itseäsi. Kumppani ei välttämättä jaa kaikkia innostuksen kohteita - tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa ne harrastukset, joista pidät.

(kuva: Fotolia)

4. Kuntoile itseksesi. Kuntoilu on harrastus, joka pitää kehon kunnossa ja mielen virkeänä. Olet virkeämpi myös parisuhteessasi, kun otat aikaa liikkumiseen.

5. Pidä yllä motivaatiota ja mieti säännöllisesti, mihin olet elämässä menossa. Sinulla saa olla omia päämääriä, vaikka eläisit kumppanin kanssa perhe-elämää.

6. Keskustele kaikista yllä olevista asioista kumppanisi kanssa. Hänen on hyvä tietää tarpeistasi ja haluistasi. Sano suoraan ne asiat, joita haluaisit tehdä, niin suhteessa säilyy hyvä energia, vaikka toteuttaisitte suunnitelmianne erikseenkin.

Lähde: Elite Daily.

Lue myös: Seksielämä voi kertoa parisuhteen piilevistä ongelmista – paljastavat merkit listattiin

Kilpailut

Uusimmat