Kuva: Fotolia

"7 syytä, miksi jälkeenpäin toivon, etten olisi ottanut mieheni sukunimeä"

12.10.2017 15:15 - Senja Rapila

Ensin oman kumppanin sukunimen ottaminen naimisiin mennessä saattaa tuntua ihanalta, mutta kaikki eivät välttämättä sitä tajua, että muutos voi aiheuttaa myös harmaita hiuksia.

Häät ovat ohitse, rusketus häämatkalta on haihtunut ja olet palannut tasaiseen arkeen. Sen lisäksi olet saanut hääjuhlassa itsellesi täysin uuden nimen. Olet ehkä päättänyt itse ottaa miehesi nimen, mutta et ole koskaan ajatellut sen olevan millään tavalla huono asia.

Nyt eräs nainen on kertonut seitsemän erilaista syytä, miksi hän toivoo näin häiden jälkeen, ettei olisi koskaan ottanut miehensä sukunimeä.

"En uskonut että uusi nimi vaikuttaisi minuun, tai että miltä se tuntuisi. Uuden nimen ottaminen oli turhauttavin, aikaakuluttavin ja ärsyttävin prosessi, joka ei vain ollut kaiken sen arvoista", naimisissa oleva toimittaja on kirjoittanut Pop Sugar -sivustolle.

"En koskaan ajatellut, että nimellä olisi niin suuri merkitys elämässäni, sen lisäksi että ihmiset kutsuvat minua sillä nimellä. Nyt melkein kolme vuotta myöhemmin kerron teille syyt, miksi toivon etten olisi ottanut mieheni sukunimeä."

Voit lukea seitsemän listattua syytä alapuolelta.

1. "Se, että menen naimisiin jonkun kanssa, ei tarkoita sitä, että haluaisin olla hän."

"Menin naimisiin mieheni kanssa, koska rakastan ja kunnioitan häntä, ja uskoin hänen olevan loistava elämänkumppani. Koska olemme kaksi täysin eri ihmistä, olemme täydellisessä tasapainossa toistemme kanssa. Joten miksi sukunimeni pitäisi olla sama kuin hänellä? Erilaisuutemme tekevät meistä vahvempia."

2. "Nimeni on identiteettini."

"Sukunimeni on ollut minun viimeiset 32 vuotta, ja olen kokenut niin monia vastoinkäymisiä ja kokenut niin monia onnistumisia ja saavutuksia tuon nimen kanssa. Kasvoin sen kanssa itsenäiseksi, itsevarmaksi aikuiseksi, perustin yrityksen; rakensin elämän ja maineen, mistä olen ylpeä. Tunnen, että nimenvaihto siirsi kaiken puhtaalle pöydälle, missä joudun aloittamaan alusta."

3. "Mieheni ei edes välittänyt siitä, vaihdanko nimeni vai en."

"Yksi mieheni parhaista puolista on se, ettei hän stressaa pienistä asioista. Hän ei koskaan ole painostanut minua vaihtamaan nimeäni, eikä häntä olisi haitannut, jos en olisi vaihtanut sitä. Kun toin asian esille, hän tarjoutui ottamaan minun sukunimeni."

4. "Se oli yhtä paperihelvettiä."

"Jos nautit lomakkeiden täyttämisestä, loputtomissa jonoissa jonottamisesta ja laskemattomien tuntien käyttämisestä eri toimistoihin mennessä, sitten kannattaa vaihtaa nimensä. Mutta suurimmalle osalle ihmisistä ajokortin, passin ja henkilötodistusten, korttien, liittymien, vuokrasopimusten ja kaikkien muiden tietojen vaihto tuo turhan paljon työtä."

5. "Minun piti opetella täysin uusi allekirjoitus."

"Jos ollaan rehellisiä, allekirjoitukset voivat muistuttaa pelkkiä kiemuroita, mutta uuden sukunimen opettelu voi olla todella työlästä. Ensinnäkin siinä menee hetki, kunnes muistat automaattisesti sen, että et voi enää kirjoittaa vanhaa sukunimeäsi papereihin."

6. "Sukunimeni kuolee tämän sukupolven mukana."

"Kaikki sisarukseni ja serkkuni ovat naisia, ja jos teemme kaikki perinteisesti ja otamme miehemme sukunimen, sukunimemme tulee kuolemaan tämän sukupolven mukana."

7. "Nyt minua kutsutaan nimellä Rouva Uusinimi."

"Ainakin minulle se oli todella hämmentävää, kun minua alettiin kutsua uudella nimelläni. En aluksi ymmärtänyt sitä tai edes tajunnut, jos joku kutsui minua uudella sukunimelläni. Se ei vain mennyt päähäni, että he tarkoittivat sillä minua."

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Bestmanin puhe häissä paljastaa, kuuluuko aviopari suuren eroriskin ryhmään

Lue myös: Avioehto vai ei? Listattuna tärkeimmät asiat, jotka tulisi mainita avioehdossa

Lue myös: Asiat, jotka oivaltaa oltuaan kuukauden naimisissa - Lue totuudenmukainen listaus

Kilpailut

Uusimmat