Kuva: Fotolia

Äidilleni: "Halusit muokata minusta sen täydellisen lapsen, joka en muuten ollut"

18.10.2017 19:15 - Reija Saarinen

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Lapsena esitettiin, että kaikki on hyvin eikä kukaan varmaan huomannutkaan mitään, sillä siihen ei puututtu. Isä joi ja sinä, äiti hakkasit minua. Muistatko? Potkit mahaan niin, että meidän piti lähteä lääkäriin. Muistat varmaan?

Nykyään olen yli kaksikymppinen ja vieläkin sinä haluat puuttua asioihini. Muistatko, miten kielsit minua ja veljeäni ostamasta mistään itse? Tiesitkö, että nykyään kärsin pakkomielteestä ostaa tavaroita? Nautin nimittäin siitä tunteesta, kun saan itse valita.

Kärsin monesta muustakin asiasta. Pelkään hylätyksi tulemista. Muistatko, miten unohdit hakea minut tarhasta? Tuskin muistat, mutta minä muistan. Häpesin niin paljon sitä, että tarhan täti joutui jäämään kanssani odottamaan, milloin sinä tulet. 

Esität täydellistä äitiä ja haluat, että näytän täydelliseltä tyttäreltä, etteivät kulissit täydellisestä perheestä kaadu. Haluatko todella kuulla, että olet pilannut kaiken? Olisin valinnut miehenikin toisin, jos et olisi syöttänyt valheita aikaisemmista poikaystävistäni, kuinka he eivät oikeasti rakasta minua. Yritit saada minut epäilemään nykyisenkin mieheni rakkautta. Tajusitko ikinä mitä teit? Onneksi vihdoinkin huomasin, että sinä olet se, joka sabotoi kaiken.

Syytin aina kaikesta sinua. Olin vain lapsi, sinun harjoituskappaleesi, että osasit olla pikkuveljelleni parempi äiti. Tai sitten vain vihasit minua. Vihasit sitä, että olin vaikeampi lapsi, koska minulla oli oma tahto. Halusit muokata minusta sen täydellisen lapsen, joka en muuten ollut, koska muistutin isäämme.

Kuitenkin surullisinta tässä on se, että vaikka lukisit tämän kirjeen, se ei saisi sinua yhtään ajattelemaan. Olet sokaistunut kulisseista, etkä huomaa mikä on totta ja mikä keksimääsi satua. Sinun sadussasi kaikki on täydellistä ja he elävät elämänsä onnellisina loppuun asti, koska sinä haluat niin.

- Iskän tyttö"

Lue myös: Sinulle, joka korjasit minut: Kun saimme kuulla sinulla olevan vain vuosi elinaikaa, aloimme elää

Lue kaikki aikaisemmat avoimet kirjeet täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat