Kuva: Fotolia

Kannattaako suhdetta jatkaa, jos ensisuudelma on huono? Parisuhdeasiantuntija perustelee

24.10.2017 18:45 - Senja Rapila

Kaikki eivät ole luontaisia suutelijoita. Välillä myös hermostuneisuus voi tulla romanttisen ensisuudelman tielle.

Ensitreffit ovat päättymässä. Molemmat osapuolet ovat hermostuneita, kannattaisiko sitä nyt suudella toista vai onko liian aikaista. Lopulta pitkän harkinnan jälkeen - tai lyhyemmän - toinen päättää suudella treffikumppaniaan. Suudelmasta puuttuvat elokuvista tutut kipinät, tuntuu lähinnä siltä, että pussaisi omaa veljeään.

Tämä tilanne on monille tuttu. Parisuhde- ja deittailuasiantuntija Demetrius Figueroa on kertonut Elite Daily -julkaisulle, että vaikka ensisuudelma olisikin katastrofi, eikä tuntuisi oikein miltään, ei se tarkoita etteikö kyseessä oleva deittikumppani voisi olla sinun elämäsi rakkaus.

Asiantuntija huomauttaa, että vaikka varsinkin naiset tykkäävät analysoida ensisuudelmaa, ei sitä kannata tehdä. Hermot voivat nimittäin vaikuttaa siihen, millainen ensisuudelmasta tulee. Jos molemmat osapuolet - tai vain toinen - ovat hermostuneita, voi suudelmasta tulla jäykkä ja pakotettu.

- Huono suudelma voi olla varoitusmerkki, mutta se ei aina ole sellainen, Figueroa kertoo.

Yleensä hyvän ensisuudelman tärkein osa on hyvä kemia. Henkilöiden välinen kemia on tärkeä osa myös toimivaa parisuhdetta, mutta monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, että ihmisten välinen kemia ei välttämättä tule tyhjästä. Välillä sitä pystyy kasvattamaan tiettyjen mukautumisseikkojen avulla.

Anna ohjeita, jos niitä tarvitaan

Figueroa vinkkaakin, että toisille treffeille kannattaa mennä, jos siltä tuntuu. Silloin kannattaa vain ilmaista selvästi, vaikka huumorin tai flirtin siivittämänä, miten haluaisi toisen suutelevan itseään.

- Ole vain selkeä siitä, miten haluaisit sinua suudeltavan seuraavalla kerralla. Vähemmän kieltä, enemmän kieltä, ei hiuksista vetämistä tai mitä tahansa. Näistä asioista pitäisi olla helppo puhua, jos haluatte jatkaa suuteloimista koko loppuelämän. 

- Ainoa kunnon varoitusmerkki on, mikäli ensisuudelman jälkeen hän kieltäytyy yrittämästä suudelmaa sinun vinkkiesi mukaan, eikä edes halua parannusta asiaan.

Eli huono ensisuudelma ei ole ideaali romanttisen suhteen alulle, mutta se ei myöskään ole maailmanloppu.

Jos ensisuudelma on huono, eikä sen eteen aiota jatkossa tehdä töitä - ja sen lisäksi kemia välillänne on huono - on aika lailla maailmanloppu. Silloin kannattaa asiantuntijan mukaan kiittää vain suosiolla treffeistä ja jatkaa seuraaville treffeille.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 10 julkkista kertoo ensisuudelmastaan: "Se oli kamalinta ikinä"

Lue myös: Miksi ensitreffit eivät päättyneetkään suudelmaan? 6 syytä

Lue myös: Ashton Kutcher ensisuudelmastaan Mila Kunisin kanssa - "Mietin, onko tämä ihan laillista"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat