Kuva: Fotolia

Miehet paljastavat: Inhottavimmat ennakkoluulot, joita kohtaamme sukupuolemme takia

25.11.2017 19:15 - Iiro Myllymäki

Monet miehet kokevat, että heidän oletetaan olevan tunteettomia ja ajattelevan aina vain seksiä.

Sekä naiset että miehet joutuvat edelleen kohtaamaan sukupuoleensa liittyviä stereotypioita, jotka eivät läheskään aina pidä paikkaansa. Vaikka stereotypioita on pyritty purkamaan, työsarkaa on edelleen. Tästä osoituksena on Reddit-sivustolla kiivasta keskustelua herättänyt kysymys. Sivulla on kysytty miehiltä, mikä on heidän mielestään kaikkein ikävin harhaluulo miessukupuolesta. Kiivaasta keskustelusta pystyy erottamaan muutaman yleisimmin toistuvan teeman. Lue alta muutamia vastauksia:

Vanhemmuus

”Se, että olemme verrattain huonoja tai hyödyttömiä vanhempina. Niin monet vanhemmuuteen liittyvät lukemani materiaalit on selkeästi suunnattu vain naisille.”

”Se, että emme kykenisi hoitamaan lasta yksin. Olen täysin kykeneväinen pitämään lapsistani huolta ja olen tehnyt niin siitä asti, kun he ovat syntyneet.”

Seksi

”Se, että seksi olisi ainoa asia, mitä mietimme. En ajattele seksiä edes silloin kun harrastan seksiä.”

”Se, että olen ystävällinen vain saadakseni seksiä. Olen ystävällinen kaikille. Olen ystävällinen, koska tykkään saada ihmiset hymyilemään.”

”Se, että haluamme panna joka ikistä naista.”

Tunteet

”Se, että olemme täysin tunteettomia, tai että meidän pitäisi olla tunteettomia.”

”Harhaluulot miesten käytöksestä ja fysiikasta. Minua harmittaa ajatus siitä, että miehet eivät olisi kykeneväisiä tunteita vaativaan toimintaan (kuten ystävyyssuhteiden ylläpitämiseen, asioiden järjestelyyn tai tietoisuustaitojen harjoittamiseen) ja että vain naiset tekisivät näitä asioita. Tämä johtaa siihen, että miehillä on oletusarvoisesti vähemmän vaikutusta kodin asioiden ja lasten hoitamiseen kuin naisilla, ja tämä puolestaan aiheuttaa miehissä eristäytymistä ja masennusta.”

Mielenkiinnonkohteet

”Se, että emme voisi tykätä tietyistä asioista. Tykkään kyllä autoista ja muista ’miehekkäistä’ asioista, mutta tykkään myös pinkeistä pingviinikuvioisista boksereistani ja niihin yhteensopivista sukistani.”

”Tyttömäisistä asioista kiinnostumattomia naisia kannustetaan. Sen sijaan miehisiksi mielletyistä asioista kiinnostumattomia miehiä ihmetellään ja mietitään, mikä heissä on vikana.”

Lue myös: Miehet nauttivat enemmän kavereidensa kuin tyttöystäviensä seurasta, uusi tutkimus väittää

Lue myös: Miksi miehet tykkäävät haistella hikisiä kiveksiään? Vastaus yllättää

Lähde: Reddit

Kilpailut

Uusimmat