Kuva: Shutterstock

Asiantuntijat kertovat: Totuudet, joista uudelle kumppanille tulisi kertoa heti ja 3 seikkaa, joista vaieta

02.07.2018 16:45 - Emmi Moilanen - Luettu 1 242 kertaa

Esimerkiksi perhesalaisuuksien paljastaminen tuoreelle seurustelukumppanille ei aina ole hyvä idea.

Tuoreessa parisuhteessa tietyistä asioista puhuminen voi tuntua nololta ja hävettävältä. Intiimeistäkin asioista yleensä kannattaa jutella rohkeasti, vaikka asian esiin ottaminen aluksi jännittäisikin. On olemassa myös muutama seikka, joita ei kannata ottaa puheeksi heti suhteen alkumetreillä.

Katso alta Bustle-sivuston tekemä listaus asioista, joista kannattaa puhua kumppanin kanssa heti ja ne puheenaiheet, joista avautuminen kannattaa jättää suhteen myöhempään vaiheeseen.

Kerro:

1. Seksifantasioistasi

Vaikka kaikista intiimeimmistä toiveista puhuminen ääneen voi tuntua hiukan nololta, kouluttaja ja parisuhdeasiantuntija Bethany Ricciardin mielestä tämä kuitenkin kannattaa. Fantasioista kertominen voikin johtaa yhä tyydyttävämpään ja monipuolisempaan seksielämään.

- Ota asia puheeksi rauhallisessa ja mukavassa paikassa, jossa olet kahden kumppanisi kanssa. Mitä avoimemmin keskustelette seksielämästä toistenne kanssa, sitä onnellisempi ja terveempi parisuhteenne on makuuhuoneessa ja sen ulkopuolella, Ricciardi kertoo.

2. Nolot tarinat menneisyydestäsi

Kumppanille on hyvä paljastaa myös ne tarinat, jotka saavat poskesi punertumaan häpeän tunteen takia.

- Tämä auttaa kumppaniasi ymmärtämään sinua paremmin ja suhteenne muuttuu yhä läheisemmäksi, Ricciardi toteaa.

Hän lisää myös, että nolojen tarinoiden jakaminen takaa myös sen, että rakastavaiset osaavat tulevaisuudessa olla paremmin toistensa tukena vastaavissa tilanteissa.

3. Seksuaaliterveyteen liittyvät asiat

Jos olet kärsinyt aikaisemmin sukupuolitaudeista, myös näistä asioista on tarpeellista keskustella oman seurustelukumppanin kanssa.

- Parisuhteessa ja deittaillessa tulisi olla rehellinen erityisesti niistä asioista, jotka voivat vaikuttaa toiseen, ilmaisutaitoihin perehtynyt kouluttaja Celeste Headlee huomauttaa.

- Myös se on hyvä kertoa, milloin olet viimeksi käynyt sukupuolitautitesteissä, hän jatkaa.

4. Kehosi omituisuus, joka sinusta itsestäsi tuntuu nololta

- Tällaisista asioista kertominen voi tehdä parisuhteesta vahvemman. Samalla läheisyys ja luottamus välillänne kasvaa, Headlee kertoo.

Hän lisää myös, että nolottavista asioista kertominen osoittaa kumppanille myös sen, että todella luotat häneen.

Älä kerro:

1. Perhesalaisuuksia

Headleen mukaan on täysin ymmärrettävää, että tuoreelle kumppanille ei heti kerrota oman perheen historiasta juurta jaksain. Hänen mukaansa yksityiskohdat on hyvä säästää aikaan, jolloin suhde on muuttunut vakavaksi ja sitä on kestänyt jo pitkään.

- Joillekin ihmisille on tärkeää saada varmuus myös siitä, että kumppani on hyvissä väleissä appivanhempiensa kanssa, Headlee kertoo.

2. Eksäsi henkilökohtaiset asiat

- Nämä asiat ovat osa historiaasi, jolla ei nykyhetkessä ole enää niin suurta merkitystä. Joten ei ole mitään syytä ottaa niitä takaisin esille, Ricciardi huomauttaa.

3. Yksityiskohdat suolesi toiminnasta

Vaikka kävisitkin vessassa ovi auki kumppanisi läsnäollessa, Ricciardin mukaan tätä pidemmälle ei ole pakko mennä, ellei asiasta puhuminen tunnu mukavalta.

- Useat sanovat, että parisuhde on saavuttanut uuden tason, kun alat käydä vessassa kumppanin ollessa aivan vieressä. Suhde ei kuitenkaan ole yhtään sen vähempiarvoinen, vaikka et haluakaan jakaa aivan kaikkea rakkaasi kanssa, Ricciardi muistuttaa.

Lue myös: 10 tapaa, jotka pilaavat parisuhteen huomaamattasi - ethän sorru?

Lue myös: Ihmisillä on keskimäärin 13 salaisuutta - näitä asioita sinulle ei kerrota!

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat