Kuva: Shutterstock

10 merkkiä kertovat, että sinulla on epäterve suhde äitiisi

20.07.2018 15:15 - Senja Rapila

Avoin ja rehellinen suhde äidin kanssa voi olla hyväksi, mutta on asioita, joita teidän ei tarvitse tietää toisistanne.

Epäiletkö, että sinulla voisi olla epäterve suhde äitiisi? Siitä kertovat monet merkit, kuten se, että äitisi tunkee nenänsä jokaiseen sinun henkilökohtaisen elämäsi asiaan.

Jos epäilet sinun ja äitisi suhteen terveyttä, voit lukea merkit alapuolelta.

1. Äitisi tekee epärealistisia oletuksia ja vaatimuksia ajastasi ja huomiostasi. Sinusta tuntuu siltä, että joudut unohtamaan kaiken silloin kun äitisi soittaa, vaikka olisittekin jutellut jo aiemmin sinä päivänä.

2. Sinusta tuntuu siltä, että olet vastuussa äitisi emotionaalisesta hyvinvoinnista. Hän saattaa sanoa asioita, kuten: "Koska teit näin, olen huolissani", "Teet minut surulliseksi, kun et soita", "jos et olisi tehnyt niin, en olisi vihainen". Tämä alkaa usein nuorella iällä ja monet vieläkin löytävät itsensä tilanteesta, missä he yrittävät epätoivoisesti tehdä vanhempansa onnellisiksi tai rauhallisiksi

3. Valehtelet äidillesi, jotta et tuota hänelle pettymystä.

4. Tukeudut äitiisi raha-asioissa.  Jos tukeudut äitiisi aina raha-asioissasi, tarkoittaa se sitä, että hän tietää sinun taloudellisista asioistasi asioita, kuten sen, mihin käytät rahaa, paljon käytät kuukaudessa ja niin edelleen.

5. Annat äitisi hoitaa velvollisuuksiasi. Normaalien, fyysisesti ja mielenterveydellisesti kykenevien aikuisien tulisi voida hoitaa omat pyykkinsä, siivota kotinsa ja varata omat lääkäriaikansa. Jos äitisi haluaa tehdä näitä asioita sinulle, voi se kieliä itsenäisyyden puutteesta tai siitä, että äitisi ei malta pysyä poissa elämästäsi.

6. Äitisi odottaa, että varmistat häneltä asian ennen kuin teet isoja päätöksiä elämässäsi. Jos tarvitset äitisi luvan tai hyväksynnän ennen päätöksentekoa, jokin suhteessanne mättää.

7. Äitisi rikkoo yksityisyyttäsi katsomalla tekstiviestejäsi, sähköpostejasi, tiliotteitasi jne.

8. Ajoittain sinusta tuntuu siltä, että kilpailet äitisi kanssa. Terveessä lapsi-tytär-suhteessa vanhempi on onnellinen ja ylpeä lapsestaan, ei kateellinen.

9. Äitisi sallii huonot ja ajattelemattomat tekosi, ja yrittää siivota tekojesi jälkiä ja seurauksia.

10. Äitisi ylijakaa henkilökohtaisia asioita elämästään, kuten esimerkiksi seksikokemuksia tai muita asioita rakkauselämästään. Avoin ja rehellinen suhde äidin kanssa voi olla hyväksi, mutta on asioita, joita teidän ei tarvitse tietää toisistanne.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: 36 kysymystä, jotka jokaisen pitäisi kysyä äidiltään

Lue myös: Nainen, oletko muuttumassa äidiksesi? Lista huvittaa netissä

Lue myös: Neuvot, joista naiset kiittävät äitejään tänä päivänä - kuulostaako tutulta?

Kilpailut

Uusimmat