Kuva: Shutterstock

5 varmaa keinoa: Näin pidät parisuhteesi onnellisena

15.12.2018 15:15 - Karoliina Kotala

Parisuhde ja avioliitto vaativat työtä, jotta kumpikin voi suhteessa hyvin.

Suosittu perhebloggaaja Malena Paz on saanut suitsutusta viiden kohdan listastaan, joka neuvoo, kuinka avioliitto on mahdollista pitää hyvinvoivana ja onnellisena. Kymmenen vuotta naimisissa ollut Paz tietää, että esimerkiksi kommunikointi, rehellisyys ja kunnioitus ovat tärkeitä jokaisessa suhteessa, mutta painottaa myös pieniin arjen tekoihin, joilla on enemmän merkitystä kuin uskoisikaan.

Tervehdi rakastasi

Pitkässä suhteessa tämä usein unohtuu, mutta tavalla on iso merkitys. Kun puolisosi tulee kotiin, halaa häntä tai anna suukko, huomioi hänen saapumisensa. Pitkän päivän jälkeen rakkaasi arvostaa elettä varmasti.

Anna aikaa suudelmalle

Pienet pusutkin ovat kivoja, mutta muista myös suudella rakastasi. Yhdistä tämä edelliseen neuvoon ja anna rakkaallesi kunnon suudelma hänen saavuttuaan kotiin. Loppuilta on lapsiperheessä usein täynnä kiirettä, aterianlaittoa ja muuta hälinää, jolloin pienet hellyydenosoitukset helposti unohtuvat.

Sopikaa treffit

Tämän ei tarvitse tarkoittaa pitkiä illallisia kynttilänvalossa, vaan sopikaa esimerkiksi yhteinen lounas.Nipistäkää pieni hetki aikaa toisillenne niin usein, kuin mahdollista.

Passatkaa toisianne

Etenkin äidit unohtuvat usein pitämään huolta siitä, että lapsilla on kaikki hyvin ja puolisot usein unohtuvat. Rakkaasi ilahtuu varmasti, kun vaikkapa keittiöön mennessäsi kysyt häneltä, haluaisiko hän jotain tai voitko tehdä jotain muuta hänen hyväkseen.

Pitäkää toisianne kädestä

Tämä itsestäänselvyys on helppo unohtaa, mutta sillä on iso merkitys. Ota siis kumppaniasi kädestä aina kun siihen on mahdollisuus; autossa, kadulla, missä vain, sillä kädestä kiinni pitäminen viestii läheisyydestä, ystävyydestä, turvasta ja turvallisuudesta.

Lähde: Barefoot Blonde

Lue myös: Parisuhde ei ole aina ikuinen - merkit paljastavat, että on aika muuttaa pois yhteisestä asunnosta

Kilpailut

Uusimmat