Kuva: Shutterstock

Nainen jakoi somessa kyseenalaisen vinkin hyvään avioliittoon - likapyykki-neuvo pöyristytti monia

24.04.2019 15:45 - Milena Raappana

Holly Simon kirjoitti Facebook-päivityksen, joka keräsi yli 15 tuhatta kommenttia.

Pitkän työpäivän jälkeen kotona odottaa kumppanin sotkut, joista joko pitäisi nalkuttaa tai sitten itse suu supussa laittaa tavarat paikoilleen. Monen hermoja saattaisi kyseinen tilanne kiristää, mutta Holly Simonin Facebook-päivityksen mukaan kumppanin sukkien poiminen ja kenkien paikoilleen laittaminen ovat kirouksen sijaan lahja.

”Nuorena vaimona (etenkin vauva- ja taaperoikäisten lasten kanssa) kumppanin tavaroiden paikalleen laitto ärsytti minua. ’Eikö minulla ole tarpeeksi päivittäin siivottavaa lasten sotkuissa!’ Vuosia sitten tunsin katkeruutta tällaisessa tilanteessa”, Simon kirjoitti päivityksessään.

Päivitys sai kuitenkin uuden käänteen, kun Simon jatkoi, että nämä asiat kuvastavat miehen läsnäoloa kotona.

”Mitä jos sotkuja ei olisikaan joka päivä? Mitä muuta puuttuisi elämästämme? Hänen naurunsa, hänen lohdutuksensa, hänen neuvonsa? Kuinka monet naiset ja lapset elävät tuota ankaran surullista elämää?”

Simon kirjoitti, että hänen miehensä sotkuisuus tarkoittaa sitä, että hänellä on aviomies, joka tulee myös kotiin. Hänen ei tarvitse elää yksin ja kasvattaa lapsia ilman miestä. Simon neuvookin muita vastaavassa tilanteessa olevia vetämään syvään henkeä väsymyksestä ja ärsytyksestä huolimatta ja pyrkiä ajattelemaan tilannetta lahjana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Päivitys on kerännyt noin 15 tuhatta kommenttia eivätkä sen lukeneet ole sulattaneet Simonin vinkkiä.

”Hän on aikuinen mies. Hän voi laittaa kenkänsä paikoilleen ja sulkea kaappien ovet perässään. Hän voi pistää pyyhkeen naulaan ja siivota hiustuotteensa paikoilleen. Toki voit rakastaa miestäsi, mutta et ole palvelija tai orja. Kuka siivoaa sinun jälkesi? Sinä itse!”

”Olen mieluummin tekemisissä aikuisen ihmisen kanssa, mutta luulen, että avioliitto taaperon kanssa sopii hänelle, joten en tuomitse. Tämän takia avioituneet miehet elävät sinkkumiehiä pidempään ja sinkkunaiset elävät avioituneita naisia pidempään.”

”Olen niin onnellinen, etten ole enää naimisissa. Tämän tyyliset naiset kasvattavat pojat uskomaan, että naiset eivät ole tasavertaisia miesten kanssa ja että miehet voivat tulla kotiin palveltavaksi. Naisetkin tekevät töitä koko päivän ja joutuvat kotona jatkaa töiden tekemistä ilman apua!? Jouduin tekemään näin, kun olin naimisissa ja joudun tekemään näin nyt, kun olen sinkku, mutta paljon onnellisempi. Kunnioita vaimoasi (hän ei ole äitisi) ja kerää romusi!”

Osa kommentoijista kuitenkin kertoi saaneensa oivalluksen Simonin kirjoituksen kautta ja ajattelevansa asiasta positiivisemmin.

"Vaikka sotkut ärsyttävät minua, en vaihtaisi miestäni mihinkään."

"Tulen aina olemaan kiitollinen mieheni läsnäolosta kotona. Laitan mieluummin jokaisen tiskin tiskikoneeseen mieheni puolesta kuin olen ilman häntä eikä minulla ole mitään siivottavaa."

Lue myös: Ihmiset kertovat mitä avioliitto on opettanut heille rakkaudesta: "Se on tekoja, ei pelkkä tunne"

Lue myös: Kuinka avioliitto muuttaa parisuhdetta? Naimisissa olevat paljastavat

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat