Urheiluun hurahtaneen Baba Lybeckin vinkit: Näin löydät motivaation liikkumiseen

26.05.2013 09:15 - Katariina Näreaho

Kymmenkunta maratonia juossut Lybeck liikkuu viikottain. Urheilusta on tullut hänelle ennen kaikkea elämäntapa. Kuinka sitten motivaation liikkumiseen voisi löytää, jos sellainen on vielä hakusessa?

Uutisvuotoa luotsaava Baba Lybeck treenaa parhaillaan haastavaan Ironman-kisaan, joka järjestetään lokakuussa. Naisen harjoittelusta voit lukea lisää Voicen sivuilta.

Urheiluun hurahtanut nainen jakaa nyt omat vinkkinsä heille, jotka vielä taistelevat motivaatio-ongelmien kanssa.

- Nyt keväällä, kun on tällaiset ilmat, on helpompi lähteä ulos. Liikkuminen kannattaa aloittaa nyt ja mahdollisimman kevyesti, Lybeck kertoo Voicen haastattelussa.

Kävelylenkit on hyvä aloittaa esimerkiksi vartti kerrallaan muutamana päivänä viikossa. Tärkeintä on säännöllisyys. Kannattaa päättää aluksi, mitkä viikonpäivät on omistettu liikunnalle.

- Täytyy vain mennä niinä päivinä tiettyyn kellonaikaan sille vartin kävelylle. Tätä voi tehdä muutaman viikon, ja yhtäkkiä siitä tuleekin tapa ja huomaa, että se onkin aika mukavaa. Seuraavaksi käy vaikka puolen tunnin kävelyllä ja kohta voi ottaa jo muutaman juoksuaskeleen. Siitä se pikkuhiljaa kasvaa.

Kuten muutkin liikunnan ammattilaiset, mös Lybeck neuvoo maltin olevan valttia. Liian suuri harppaus kerralla tuo vain veren maun suuhun.

- Jos kertaheitolla alottaa kuusi eri jumppatuntia viikosssa, niin se ei kannata. Siitä tulee lihassärkyä ja menee helposti rikki. Pikkuhiljaa totuttautuminen on paljon parempi tie, Lybeck tähdentää.

Iskelmä ja The Voice ovat osa SBS Discovery Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat