Gynekologi neuvoo, miten pidät huolta intiimialueestasi

03.06.2013 07:00 - Katariina Näreaho

Yahoo! Shine -sivuston haastattelema lääkäri Hilda Hutcherson neuvoo naisia kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Synnytysoppiin ja gynekologiaan erikoistunut lääkäri Hilda Hutcherson antaa viisi vinkkiä, jotka jokaisen naisen olisi hyvä tietää.

Älä ota brasilialaista ennen gynekologille menoa

- On luonnollista haluta olla huoliteltu, kun tietää, että joku aikoo kurkkia intiimialuettasi. Mutta me lääkärit emme siitä välitä, Hutcherson kertoo.

Naisen mukaan juuri ennen lääkärille menoa otetusta vahauksesta voi olla vain haittaa. Turvonneet ja punoittavat paikat paikat vaikeuttavat perusteellisen tutkimuksen tekoa, sillä lääkäri ei voi olla varma, johtuuko arkuus ja punoitus vahauksesta vai kenties jostakin tulehduksesta.

Jogurtista voi olla apua alapäässäsi

Luonnonjogurtista on apua emätintulehdusten ennaltaehkäisyssä. Jos olet sairastanut aiemmin hiivan tai bakteerivaginoosin, ja tunnet oireiden palaavan, kannattaa kääntyä luonnonjogurtin parantavan voiman puoleen.

- Maustamatonta luonnonjogurttia levitetään emättimeen. Se voi auttaa tasapainottamaan bakteerikantaa. Ohjeistan naisia käyttämään noin puoli desiä jogurttia ennen nukkumaanmenoa. Seuraavana päivänä kannattaa muistaa pikkuhousunsuojat, jotta housut eivät sotkeudu, Hutcherson neuvoo.

Jos vaivat kuitenkin vielä jatkuvat, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Kulje "kommandona" aina kun voit

- Tiedän naisia, jotka käyttävät pikkuhousuja aina. He ottavat ne pois vain suihkussa ollessaan, lääkäri kertoo huolissaan.

Jatkuva alushousujen käyttö vaikuttaa alapääsi bakteeritasapainoon. Pikkareissa paikat eivät pääse tuulettumaan, vaan kosteus ja kuumuus pysyvät housujen sisällä ärsyttäen hipiääsi. Epämieluisa tuulahdus pöksyistä ei siis välttämättä tule emättimestäsi vaan ihoon ja pikkuhousuihin jääneistä bakteereista.

Jos et tohdi kulkea kommandona töissä, heitä kalsarisi pyykkikoriin heti kotiin päästyäsi. Ilmakylpyjen tärkeyttä ei voi koskaan painottaa liikaa.

Jokaisen naisen tulisi omistaa vibraattori tai kaksi

- Kerron aina ystävilleni, että seksilelujen tulisi kuulua jokaisen kodin vakiovarusteisiin. Ikääntyessä naisten estrogeenitasot alenevat ja klitoriksesta tulee vähemmän herkkä. Tämä voi alkaa jo 35-vuotiailla.

Hutchersonin mukaan vibraattori onkin hyvä tapa lisätä nautintoa. Eikä sitä tarvitse käyttää yksinään - rohkene käyttää sitä myös kumppanisi kanssa yhdessä.

Hyvästele tamponit välttääksesi krampit

Monet naiset kärsivät kuukautiskrampeista. Lääkärin mukaan tamponien käyttö voi lisätä niitä. Vaikka tästä ei löydy juurikaan tieteellisiä todisteita, puhuvat Hutchrsonin omat havainnot sen puolesta.

- Tamponin käyttö voi pahentaa kipuja, sillä kohtu ei pääse tyhjenemään yhtä nopeasti. Vaikka siteiden käyttäminen voi tuntua kiusalliselta, kannattaa niihin vaihtaa, nainen kertoo.

Hutcherson kehottaakin naisia vaihtamaan heti kotiinsa päästyään tamponin siteeseen.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat