Haluatko lisää työhyvinvointia? Käytännön nikseillä viihtyvyyttä

07.05.2014 14:35 - Anna Hopi

Työpaikan viihtyvyyteen voi vaikuttaa monilla pienillä valinnoilla. Hyvä porukka ja yhteishenki on tietenkin kaiken A ja O, mutta joillain käytännön virkistyskeinoilla saa jo lisävirtaa arkeen.

Töitä tehdään monesti hyvällä draivilla ja innostuksesta puhkuen. Silti väsymys voi päivän mittaan iskeä toimistohommissa, kun henkilölle saattaa tulla ihan normaali raittiin ilman, liikunnan tai pikkupurtavan tarve. Muutamalla vinkillä pääsee jo pitkälle.

1. Viihtyisä työpöytä. Se on työntekosi keskus ja kaiken hyvyyden temppeli. Pidä pöytä siistinä ja laita siihen viherkasveja. Tuo kotoa kauniita muistoesineitä, jotka tuovat hyvää mieltä. Persoonallinen nimikkomuki ja pari hauskaa posteria sermillä piristävät yleisilmettä. Väreillä voit saada aikaan halutun tunnelman - oranssia iloon ja pinkkiä sydämenlämpöiseen oloon.

2. Tarvittava liikunta. Jotkut nauttivat reippaasta liikunnasta ennen tai jälkeen työpäivän. Pelkästään reipas kävely työpaikalle voi jo tuoda kehoon lisävirtaa ja saada ajatukset kulkemaan. Jos selkä vaivaa tai hartiat kiristävät, kukapa estäisi pitämästä pientä jumppasessiota kesken työpäivän?

3. Maittava ruoka. Jokaisella alkaa jossain välissä päivää vatsaa hiukomaan, siispä on hyvä varustaa oma työpaikan jääkaappi täyteen herkullisia, mutta terveellisiä namupaloja. Välipala energisoi parhaimmillaan jaksamaan loputkin päivästä. Ota lounaalle mukaan koko jengi, ja pitäkää hauskaa työporukan kesken.

4. Energisoiva juoma. Nesteytyksestä kannattaa pitää huoli. Monille kahvi on se tunnettu kuningasten juoma, mutta jotkut ovat yliherkkiä kofeiinille. Toisaalta eiköhän tämän mustan tervankin kanssa tule jossain vaiheessa raja vastaan - ainakin yhdennentoista kupin jälkeen. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi vihreä tai musta tee. Diureettien ohella kannattaa juoda säännöllisin väliajoin myös vettä.

Lähde: Women's Health.

Kilpailut

Uusimmat