Yksinkertainen niksi lisää merkittävästi läheisyyttä suhteessa - kokeile kotona!

11.11.2014 20:53 - Anna Hopi

Seksi ja läsnäolo -teoksen kirjoittaja Mitra Vasara opastaa Katse-harjoituksellaan pariskunnan syvempään kohtaamiseen arjessa.

Ihmiset haluaisivat usein tuntea suurempaa läheisyyttä puolisonsa kanssa, mutta jostain syystä koti-illat ajautuvat television äärelle tai omiin harrastuksiin. Yksinkertaisella harjoituksella voi opetella ottamaan kontaktia rakkaaseen katseen kautta. Silmät ovat sielun peili, ja katsekontakti voi olla rakastaman ihmisen kanssa erittäin intensiivinen kokemus.

Kirjailija Mitra Vasaran Seksi ja läsnäolo -teoksessa neuvotaan harjoitus, jonka voi tehdä kumppanin kanssa kotioloissa läheisyyttä lisäämään.
1. Katsokaa toisianne hiljaisuudessa ainakin kahden minuutin ajan. Harjoitus kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se voi olla hyvin voimakas. Älkää paetko nauramiseen, vaan katsokaa toista aidosti. Sinulle saattaa tulla epämukavia tunteita, mutta se on ok. Anna niiden tulla. Anna toisen myös nähdä epämukavat tunteesi. Kertokaa toisillenne harjoituksen jälkeen, mitä koitte ja kuunnelkaa toisianne.
2. Tehkää sama harjoitus alasti tai vähissä vaatteissa.
3. Toinen katsoo, ja toinen on katsottavana. Katsottavana oleva voi vaikkapa maata selällään tai kyljellään, miksei myös seistä. Katsoja ainoastaan tutkii toisen kehoa katseellaan. Hän saa katsoa juuri niitä kehon kohtia toisessa, joita haluaa. Tämä vapauttaa katsojan keskittymään omiin tuntemuksiinsa, eikä hänen tarvitse ajatella toista. Katsottavan tehtävä on ainoastaan rentoutua, ja tutkia omia tuntemuksiaan. Onko sinusta mukavaa olla katsottavana vai onko se hankalaa? Kertokaa toisillenne kokemuksistanne.
4. Tehkää sama harjoitus niin, että voitte liikkua. Älkää kuitenkaan koskeko toisiinne. Katsottava voi esitellä kehoaan toiselle, venytellä, vaihdella asentoa jne. Katsoja voi puolestaan vaihtaa kuvakulmaa. Olkaa avoimia hetkelle ja vaihdelkaa katsottavan ja katsojan osia. Jutelkaa keskenänne harjoituksen nostamista tunteista.

 

 

Suhteessa voi olla myös tiettyjä perusongelmia, mitä tulee seksiin. Lue täältä, minkä haasteen kanssa nainen painii eniten.

Kilpailut

Uusimmat