Stimuloi mieltäsi lukemalla - 4 vinkkiä joilla pääset alkuun

04.01.2015 13:53 - Linda Arponen

Jotkut meistä ovat himolukijoita, toisille kirjan avaaminen tuottaa vaikeuksia. Voit aloittaa vaikka sammuttamalla television.

Joillekuille lukeminen on suurta nautintoa ja hyvä niin. Toisille kirjaan tarttuminen voi olla taas työn ja tuskan takana. Itselle on niin helppo uskotella, ettei ole aikaa eikä jaksamista lukemiseen. Tosiasiassa jokaiselta luultavasti löytyisi aikaa lukemiseen, mutta kyse on siitä, ettei laita lukemista tärkeysjärjestyksessä tarpeeksi korkealle.

Jos kuitenkin haluaisit lukea enemmän, muttet tiedä, kuinka päästä alkuun, voit käyttää seuraavia vinkkejä hyväksesi.

Sammuta televisio ja laita kännykkä pois lähettyviltäsi

On ihmeellistä, kuinka monta tuntia saa kulumaan katselemalla turhanpäiväisiä ohjelmia ja selailemalla internetiä. Televisiosta ei tarvitse luopua kokonaan, mutta tee tietoisia valintoja sen suhteen, mitä sieltä oikein katsot. Kun tiedostat tekemisesi, löytyy lukemisellekin enemmän aikaa.

Pidä kirjaa (oikeaa tai sähköistä) aina käden ulottuvilla

Kun puhutaan ajasta, niin mieti, kuinka paljon vietät joka päivä aikaa odottaen jotakin. Istut sitten bussissa tai seisot jonossa, on päivän aikana monia hetkiä, jolloin voisit lukea. Jos sinulla on siis aina kirja käden ulottuvilla, voit lukea sitä yhtä helposti kuin nappaisit kännykän laukustasi tarkistaaksesi Facebookisi.

Lue kirjoja, joista tiedät pitäväsi

Elämä on liian lyhyt huonojen kirjojen lukemiseen. Jos huomaat kirjan aloitettuasi, ettet kuitenkaan pidä siitä, jätä se suosiolla kesken. Jos tiedät pitäväsi tietynlaisista ja tietyn lajityypin kirjoista, voit etsiä esimerkiksi arvioita kyseisistä kirjoista tehdäksesi lukupäätöksesi. Sinun ei tarvitse pyydellä anteeksi, jos pidät vain dekkareista, vaan sukella rauhassa suosikkikirjojesi maailmaan. Välillä voit toki kokeilla muunkin lajityypin kirjallisuutta, mutta mikäli se ei nappaa, ei sinun ole pakko kahlata kirjaa väkisin loppuun.

Hanki kirjastokortti, hanki käytettyjä kirjoja ja etsi e-kirjatarjouksia

Älä anna rahan estää sinua lukemasta. Pidä siis silmällä tarjouksia ja mene kirjastoihin selailemaan kirjoja. Nykyään myös kirjastoista voi saada e-kirjoja luettavaksi. Kirjojen lukeminen ilmaiseksi tai ainakin lähes ilmaiseksi on niin helppoa, että ainakaan rahan ei pitäisi olla tekosyy lukemattomuudelle.

 

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat