Oletko epävarma ihmissuhteissasi? Energiasyöpön piirteet listattiin

19.02.2015 20:30 - Senni Loikala

Joskus ihminen kärsii häiritsevästä epävarmuudesta, jolloin hän saattaa käyttäytyä toisia uuvuttavasti.

Tuomitset muita

Jos huomaat tuomitsevasi tavan takaa muita ihmisiä, kannattaa pysähtyä miettimään käytöksen syitä. Usein muiden vähättelyn takana on nimittäin halu nostattaa omaa itsetuntoaan. Tällöin saatat vertailla tiedostamattomasti itseäsi muihin, mikä voi tehdä tietämättään itsekkääksi.

Pidät itseäsi rumana

Mikäli huomaat usein kehuvasi muiden ulkonäköä ja vähättelevän samalla omaasi, kannattaa pohtia, että rakastatko itseäsi. Jos huomaat itsetuntosi olevan huono, on tärkeää, että opit pitämään vartalostasi, hyväksymään hyvät ja huonot puolesi ihmisenä sekä kaikista tärkein: rakastamaan itseäsi.

Kaadat likasaavin rakkaittesi niskaan

Ihmiset, jotka vertailevat itseään muihin, eivät yleensä ole onnellisia. He purkavat pahan olonsa läheisiinsä, joita he kunnioittavat ja rakastavat. Jos huomaat kaatavasi usein rakkaimpiesi päälle kaikki ongelmasi ja vaikeutesi, kannattaa siitä tulla tietoiseksi ja tutustua paremmin itseensä.

Ajatuksesi pyörivät rahan ympärillä

Mikäli puurrat ja pakerrat henkihieverissä päästäksesi hyville tienesteille, kannattaa miettiä miksi teet niin. Joskus tarve menestyä ulkoisesti, mihin kuuluu myös varakkuuden hankkiminen, voi johtua itsensä vertailemisesta muihin. Jos ajattelet, että ystävilläsi, sukulaisillasi tai työkavereillasi on sinua parempi ja vauraampi elämä, olet väärillä jäljillä. Raha ei tule koskaan tekemään sinua onnelliseksi.

Vellot menneissä

Jos muistelet haikeana aikoja, jolloin olit mielestäsi onnellisempi kuin nyt, voi se käydä pidemmän päälle raskaaksi. Onko sinulla tunne, että entisillä kumppaneillasi tai ystävilläsi menee nykyään paremmin kuin sinulla? Tunne saattaa jatkuessaan kääntyä sinua vastaan.

Menneiden sijaan on tärkeää keskittyä elämään tässä hetkessä, elitpä sitten iloisten asioiden aallonharjalla tai olipa sinulla menossa vaikea ajanjakso. Elämää ei saa takaisin, joten tämä hetki on kullanarvoinen.

Lähde: Womanitely



Voitko vapautua stressistä omin neuvoin? Katso Miia Huitin ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat