Luulitko, että korkokengat pilaavat jalkasi? Lääkärit varoittavat varvassandaaleista

08.06.2015 09:45 - Anna Hopi

Jalkalääkärien mukaan jalkineet voivat aiheuttaa jopa vammoja.

Viime vuosina on olut näkyvissä trendi, jossa naiset heittävät rakastamansa korkokengät syrjään ja valitsevat niiden tilalle mukavat ja rennot varvassandaalit. Jalkineitä saatetaan pitää kesällä joka päivä jalassa. Asiantuntijoiden mukaan tämä on kuitenkin virhe.

Monien vuosien ajan Cindy Croucher-Wright odotti brittikesää, jotta hän voisi vaihtaa talvikenkänsä varvassandaaleihin.

- Kävelin niiden kanssa joka paikkaan ja ajattelin niiden olevan hyvä valinta. Pidin niitä kotona, töissä, missä vain. En ole koskaan ollut nainen, joka välittää korkokengistä, kertoi 44-vuotias yliopiston talousjohtaja.

Asiantuntijat ovat vuosia varoitelleet korkokenkien jatkuvan käytön riskeistä, mutta heidän mukaansa varvassandaalit tekevät vielä pahempaa hallaa jaloille.

- Varvassandaalit ovat vaaralliset, kertoo tohtori Tariq Khan.

- He ovat kaikkein epävarmimmat, vähiten tukevat jalkineet, joita voit pitää.

Cindy koki asian vaikeimman kautta. Hän on aina juossut paljon ja alkoi kokea jalkakipuja vuonna 2011. Kun hän näki fysioterapeutin, tulikin yllätyksenä, että kivut johtuivat jalkineista.

- Sinun pitää pitää varvassandaaleista kiinni varpaillasi, joka laittaa paljon jännitystä ja painetta varpaisiin ja jalkaholviin. Ideaalitilanteessa jokaisella tulisi olla lähes 4 sentin korko kengässä. Sellaisen puute tuo jalkapohjaan liikaa venytystä ja akillesjänteestä varpaaseen lähtevä jänne tulehtuu.

Lähde:Daily Mail.

Kilpailut

Uusimmat