Jo pelkkä tekohymy alentaa stressiä - 4 syytä nostaa suupielet ylöspäin

30.07.2015 09:12 - Emma Ylistalo

Kannattaa hymyillä, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan.

Tutkimukset osoittavat, kuinka monin erin tavoin hymyileminen hyödyttää jokapäiväistä elämäämme. Mutta tiesitkö, että tekohymyllä voit saada samat vaikutukset?

1. Hymyileminen tekee meistä viehättävämpiä

Hymyilevissä ihmisissä on automaattisesti enemmän vetovoimaa. Jos haluat näyttää toisen silmissä hyvältä tai vain antaa toiselle hyvän mielen, väläytä kasvoillesi hymy. Useimmissa tapauksissa vastaanottaja piristyy. Positiivinen mieli lisää vaikutusta entisestään.

2. Hymyileminen laskee stressiä ja tekee onnellisemmaksi

Jos tunnet olosi stressaantuneeksi tai päässäsi on negatiivisia ajatuksia, voit nostaa itsesi epätoivon kuopasta laittamalla kasvoillesi hymyn. Jopa tekohymyn on todettu alentavan stressiä ja normalisoivan sydämen sykettä ja verenpainetta.

3. Helpottaa kipuja

Hymyileminen vapauttaa endorfiineja ja serotoniinia, jotka ovat luontaisia kivunlievittäjiä.

4. Hymyileminen katkaisee aivojen tavan ajatella negatiivisesti

Mitä enemmän hymyilet, sitä enemmän luot positiivisia ajatuksia. Hymyile siis tilanteissa, joissa normaalisti esimerkiksi hermostut helposti. Jos jännität isolle joukolle esiintymistä, hymyile. Mitä enemmän hymyilet, sitä enemmän viestität aivoillesi, että kokemuksesi on positiivinen. Hetken näin tehtyäsi saatatkin huomata, että nautit luonnollisesti siitä, mitä aikaisemmin pelkäsit. Negatiiviset tunteet saa helpommin muutettua positiivisiksi hymyn avulla.

 

Lähde: Spirit Science

Kilpailut

Uusimmat