Suomalaisvalmentaja: "Miehen ymmärrys naista kohtaan voi muuttaa suhteen kohtalon"

05.08.2015 11:54 - Anna Hopi

Ratkaisuvalmentaja Heikki Harju opastaa suomalaisia pariskuntia onnellisemman elämän pariin. Hänen mukaansa mies pystyy vaikuttamaan suhteen laatuun enemmän kuin edes arvaa.  

Valmentaja Heikki Harju kehottaa kotisivuillaan miehiä lukemaan alla olevan tekstin ajatuksella. Naisia hän rohkaisee lähettämään tai printtaamaan tekstin miehelleen.

"Nainen kaipaa mieheltään kaikkein eniten huomiota.

No niinpä tietysti. Mikset Heikki sitä aiemmin sanonut. No nyt minä osaan tehdä naiseni heti tyytäväiseksi... (idiootti Heikki!). Luuletko, että en ole yrittänyt huomioida puolisoani? Olen antanut kaikkeni! Kerrankin vein hänet kaupungin kalleimpaan ravintolaan syömään, jossa oli huikea näköala ja vielä kaiken kukkuraksi järjestin siten, että tarjoilija toi ison kimpun tulipunaisia ruusuja jälkiruuan yhteydessä, joiden joukossa oli runo, jonka olin itse hänelle kirjoittanut. Mutta et arvaakaan kuinka naiseni jo parinviikon päästä oli ihan kärttyisenä selittämässä ystävättärelleen puhelimessa, kuinka minä en ikinä huomioi häntä. Joten turha tulla minulle selittämään, että naiset kaipaavat huomiota...

No niin tutkitaanpa hieman tarkemmin tuota huomioimista. Ehkä kaikki onkin paljon yksinkertaisempaa, mitä luulemme? Totuus on, että nainen kaipaa kaikkein eniten huomiota omalta mieheltään. Mutta, me miehet ymmärrämme yleensä väärin sen, miten tämä tarve tulee täyttää omalta puolisoltamme. Me miehet ajattelemme, että huomioiminen tarkoittaa jotain suurta, jotain todella isoa ja yllättävää, jotain minkä eteen miehen täytyy tehdä töitä viikkoja tai kuukausia. Me miehet ajattelemme, että mitä isommin huomioin puolisomme, sitä enemmän pisteitä kerään pankkitililleni. Luontaisesti me miehet ajattelemme, että yksi tai kaksi isoa huomiontia vuodessa-kahdessa kerryttää riittävästi pisteitä ja että huomio-pankkitili pysyy plussalla ja puoliso tyytyväisenä. MUTTA tämä ei voisi olla kauempana totuudesta!

Miehet ja naiset ”pisteyttävät” asioita eri tavoilla: Miehet antavat asioille pisteitä sen mukaan, kuinka isosta asiasta tai suuresta vaivan näöstä asiassa on kyse. Mitä isompi asia tai vaiva sitä enemmän pisteitä.

Miten naiset sitten antavat pisteitä? Naiset antavat jokaista asiaa kohden vain yhden pisteen, oli asia iso taikka pieni. Kallis illallinen, hienolla näköalalla, ruusuilla ja itse tehdyllä kortilla on miehen mielestä vähintään 4000 pisteen arvoinen. Minkä arvoinen se naisen mielestä on? No nainen antaa kalliista illallisesta yhden pisteen, näköalasta yhdenpisteen (ehkä, jos sattuu tykkäämään näkemästään.), ruusuista yhden pisteen, kortista, jossa oli runo yhden pisteen (tai ehkä toisenkin, jos hän ajattelee mies on ajatellut häntä runoa tehdessään.), joten nainen antaa yhteensä 3-5 pistettä miehensä huomiopankkitilille.

Nyt mies luulee ansainneensa 4000 pistettä ja ajattelee, että tällä huomioinnilla hän voi ottaa rennosti ainakin puoli vuotta, mutta todellisuudessa miehen huomiontisaldo kertyikin vain maksimissaan viidellä pisteellä, joka antaa naiselle huomioiduksi tulemisen tunteen ehkä viikoksi ja tietenkin, jos nainen pääsee kertomaan tyttökavereilleen tästä upeasta illallisesta, jonka hänen miehensä järjesti, niin joka kerta hänen miehensä saa lisäpisteitä. Joten tällainen illallinen saattaa kantaa miehen huomioimissaldolksi jopa noin 5-10 pistettä, joiden avulla ehkä pariviikkoa puoliso pysyy tyytyväisenä (jos mies muutoin on edes suurinpiirtein läsnäoleva kotona!).

Mies opi keräämään pisteitä, eli huomoimaan puolisoasi hänen säännöillään!

Ajattelepa mies, jos olisit kalliin näköala illallisen sijaan ostanut pelkästään ruusut ja kirjoittanut runokortin, mutta strategiasi naisesi tyydyttämiseksi olisikin ollut seuraava: Olisit ostanut 7 punaista ruusua ja vienyt vaimollesi yhden jokaisena aamuna maanantaista – lauantaihin. Ja sitten olisit lauantai iltana vielä antanut hyvänä hetkenä viimeisen ruusun ja runokorttisi. Mitä tästä olisi seurannut pisteiden valossa? No lasketaanpa: joka aamu kun annoit ruusun puolisollesi sait yhden pisteen ruususta ja yhden pisteen siitä, että olit jälleen ajatellut häntä. Jokaisena päivänä puolisosi todennäköisesti kertoi sinulta saamastaan huomiosta ystävättärelleen, joskus useammallekin päivän aikana ja joka kerta, kun hän kertoi ystävätterilleen, niin sinä sait lisää pisteitä(tämä toistui joka päivä). Lauantaina toit ruusun aamulla ja vielä toisen illalla runokorin kera. Jo tämä yhdistelmä kerrytti sinulle pisteitä vähintään yhtä paljon, kuin illallinen näköalalla ja muilla herkuilla, mutta kuin tähän ynnätään viikonaikana kerryttämäsi pisteet pääset helposti yli kahdenkymmenen ehkä jopa yli kolmenkymmenen pisteen (ja tämä on naisten maailmassa äärettömän paljon yhdessä viikossa!).

Mies, miten luulet lauantai illan jatkuvan viimeisen ruusun ja runokortin antamisen jälkeen...? =)"Harju huomauttaa sivuillaan yleistävänsä tahallaan kirjoituksissaan miehen ja naisen erilaisuutta.

"Ymmärrän toki, että todellisuudessa tällaista rajanvetoa ei voi tehdä ja sekä miehet, että naiset molemmat kaipaavat äärettömästi huomiota puolisoltaan, puhuvat molemmat usein johtolangoilla ja että emme me miehetkään useimmiten tiedä mitä haluamme, vaikka niin luulemmekin."

Kilpailut

Uusimmat