Suomalaisvalmentaja ohjeistaa miehiä suhteessa: "Naisten naljailun takana on yksi asia"

18.08.2015 11:31 - Anna Hopi

Ratkaisuvalmentaja Heikki Harjun mukaan miehen ymmärrys naista kohtaan voi muuttaa koko parisuhteen kohtalon.

Pariskuntia ja yksittäisiä henkilöitä pitkään valmentanut Heikki Harju kertoi kotisivuillaan keinon, millä mies pystyy vaikuttamaan todella paljon parisuhteen kohtaloon. Vaikka suhteessa olisi kriisejä, niin nekin voidaan selättää eräällä keinolla.

"Mikä menee vikaan kun parisuhteen riitely päätyy eroon? Mitä mies voi tehdä toisin? 


Naisen huomauttelu, naljailu, vetäytyminen, uhrautuminen tai syytökset ovat kaikki ensisijaisesti johtolankoja. Seuraamalla näitä johtolankoja voi päästä kiinni huomautusten todelliseen syyhyn. Mutta pitämällä johtolankaa pyyntönä, käskynä tai syytöksenä hukkaa yleensä sen mitä tilanteessa oikeasti on tapahtumassa. Tärkeää siis olisi, että miehet hankkisivat suurennuslasin, Sherlock Holmes -hatun ja lähtisivät seuraamaan johtolankoja kulkemalla myrskyä kohti sen sijaan, että pitäisivät johtolankoja itsestään totuutena, jolloin he helposti juoksevat myrskyä karkuun. Meidän miesten on vihdoin viimein tajuttava, että naisten huomauttelun taustalla on aina yksi ja ainoa syy: Nainen haluaa tulla huomatuksi. Nainen haluaa huomiota ja tilaa omille ajatuksilleen ja tunteilleen. Nainen haluaa voida luottaa siihen, että hänen miehensä pystyy ottamaan vastaan hänen hurjimmatkin myrskynsä helposti, jotta hän voi tuntea vapautuneesti olevansa turvassa.

Meidän miesten on ymmärrettävä, että nopein tie ulos myrskystä ei ole lähteä myrskyä pakoon, eikä jämähtää seisomaan paikalleen, vaan että nopein tie ulos myrkystä on kulkea myrskyä kohti. Ja kulkemalla myrskyä kohti myrsky usein laantuu ennen kuin se ehtii edes nousta kovin suureksi.

Naisen johtolangat suurennuslasin alle...

Tarkastellaan artikkelisarjan aiemmassa osassa olleita naisen pyyntöjä suurennuslasilla, jotta me miehet voisimme saada edes vähän suuntaa siitä mitä johtolangoilla tarkoitetaan:

Miksi et pese pyykkiä → Tarkoittaa: Olen aika pyhki, voisitko kysyä ja kuunnella mitä minulle kuuluu (ja ehkä myöhemmin auttaa minua kotitöissä?) 

Et koskaan imuroi → Minusta tuntuu, että en saa pidettyä kotiamme siistinä. Mitä mieltä sinä olet? Siivoanko riittävästi? Huomaatko koskaan, että olen siivonnut? Oikeastaan juuri nyt kaipaisin tulla hetkeksi kainaloosi lepäämään ja ehkä voisit auttaa minua myöhemmin siivoamisessa?

Et koskaan vie minua mihinkään → Kaipaan seuraasi ja kaipaan hieman vaihtelua. En kaipaa mitään ihmeellistä, mutta olisi hienoa, jos joskus auttaisit minua irtautumaan arjen rutiineista, siten palaudun helpommin. Kotona en tunnu pääsevän arjesta irti.

Et koskaan yllätä minua spontaanisti → En haluasi olla koko ajan kontrollissa. Haluan, että repäiset minut välillä irti kaikesta siitä mitä yritän varmistella.

Haluaan muuttaa omaan asuntoon → Älä päästä minua karkuun, tule perässä, ota minusta kiinni, älä anna minun pelätä, että et taistele minusta!

TEHTÄVÄ PARISUHTEENNE KEHITTÄMISEKSI


Pyydä puolisoasi lukemaan tämä teksti ja keskustelkaa sen jälkeen, että missä kohdissa ja millä tavalla nainen teidän suhteessanne kaipaa huomiota ja millaisia johtolankoja hän ehkä käyttää ja mitä hän niillä tarkoittaa?

Kun lopetatte keskustelun niin vaikka keskustelu olisi sytyttänyt välillänne voimakkaitakin tunteita tai jopa tunnemyrskyä, niin se on pelkästään hyvä asia! Parisuhde rakentuu tunteelle ja negatiiviset tunteet ovat aina tukahdutettuja tunteita, joiden käsittely alkaa aina niiden tiedostamisesta. Joskus parisuhdevalmennuksessa päästämme ulos jopa vuosikymmeniä vanhoja tunteita, jotta pääsemme sitten synnyttämään uusia, iloisempia ja raikkaampia tunteita suhteen sisälle molemmille osalliselle.

Lopettakaa keskutelu puhumalla jostain molempia miellyttävästä asiasta vähintään 20 minuuttia ja pitäkää mielessänne, että tärkeintähän ei ole se miten eri mieltä asioista tai tilanteestanne olette, vaan se että kuinka keskustelun ja sydämellisen ymmärryksen kautta voitte löytää toisistanne ja suhteestanne aivan uudenlaisia ulottuvuuksia!"

 

Lähde: Heikki Harjun kotisivut.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat