Suomalaispoliisi perää kypärän käyttöä: 16-vuotiaan Jussin tarina koskettaa!

24.08.2015 08:38 - Reija Saarinen

Pyöräilykypärän käyttö saattaa pelastaa käyttäjänsä hengen.

Pyöräily on kätevä tapa päästä paikasta toiseen niin kaupungissa kuin taajamassakin. Vaikka pyöräily onkin suosittu harrastus, ei pyöräilykypärän käyttö ole kuitenkaan selvää läheskään kaikille satulaan nousevilla, vaikka kyseinen kapistus saattaakin pelastaa käyttäjänsä hengen.

Kypärättömyyteen on herätty myös Itä-Uudenmaan poliisissa.

"On se kiva, kun näillä aurinkoisilla keleillä saa viilettää polkupyörällä letti liehuen! Mikäs sen mukavampaa kuin nuuhkia kedonkukkien tuoksua samalla kun rullailee pitkin kevyenliikenteen väyliä ympäri kulmakuntaa." kirjoittaa ylikonstaapeli Matti Koski kolumnissaan, jossa hän haluaa herätellä ihmisiä kypärän käyttöön ja muistuttaa erityisesti vanhempia siitä, että heidän tulee olla esimerkkinä tuleville sukupolville.

Sanojensa painoksi Koski on kertonut kouluissa myös tarinaa 16-vuotiaasta Jussista.

"Olen kouluissa vieraillessani esittänyt poliisin valistusvideota, jossa 16 -vuotias Jussi kotimatkallaan törmää jalankulkijaan, kaatuu ja lyö päänsä asfalttiin. Jussin kypärä oli jäänyt kotiin. Halvaantumisen ja aivovamman seurauksena hän oppi nielemään uudestaan kymmenen vuoden kuluttua. Hän ei koskaan tule kävelemään tai puhumaan." Koski kirjoittaa.

Kyseinen tarina saa kenet tahansa ajattelemaan ja toivottavasti se myös tehoaa toivotulla tavalla. Koko kirjoituksen voit lukea täältä.

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat