Eroon kiusallisesta vaivasta! 3 kotikonstia kynsisieneen

01.09.2015 10:45 - Anna Hopi

Kynsisieni on eräs ikävistä, mutta todella yleisistä vaivoista.

Sienitulehdus leviää helposti julkisista, kosteista tiloista kuten vaikkapa yleisistä saunoista ja uimahalleista. Sieni alkaa heikentää varpaissa tai sormissa olevia kynsiä, ja tuloksena on ikävä kosmeettinen vaiva. Monelta saattoivat menneenä kesänä jäädä varvassandaalit kotiin juurikin kynsisienen takia.

Sieni-infektion voi huomata pienestä valkoisesta tai kellertävästä jäljestä kynnessä. Jos se etenee kynnessä, kynsi saattaa muuttua rusehtavaksi ja paksuuntua huomattavasti. Kynsisieni usein myös irrottaa kynnen varpaasta. Apteekki tarjoaa sieneen erilaisia hoitokeinoja, mutta sitä voi hoitaa myös kotikonstein.

1. Tea tree öljy

Tea tree öljy on luonnon luontainen desinfiointiaine, jonka on todettu toimivan hyvin kynsisientä vastaan. Sellaisenaan öljy on melko voimakasta, joten voit laimentaa sitä esimerkiksi kookosöljyyn sekoittamalla. Levitä öljyä tulehtuneille kynsille useita kertoja päivässä.

2. Ruokasooda ja viinietikka

Ruokasooda ei tapa kynsisientä, mutta se estää sitä etenemästä. Viinietikalla taas on sientä tuhoavia ominaisuuksia. Kun näitä kahta ainesta sekoittaa yhteen, saa voiteen, jota voi levittää tulehtuneille kynsille. Voit sekoittaa aineksista lämpimään veteen myös jalkakylvyn, jossa liotat jalkoja päivittäin.

3. Kookosöljy


Kookoksella on sientä tuhoavia ominaisuuksia. Levitä öljyä kynsien päälle ja anna öljyn kuivua luontaisesti kynnelle. Toista käsittely 2-3 kertaa päivässä.


Lähde: Every Day Roots.

Kilpailut

Uusimmat