Välipaloja maapähkinävoista - 10 herkkusuun vinkkiä

16.09.2015 12:36 - Reetta Haverinen

Maapähkinävoista saa mahtavan lisään smoothieen tai pannukakkuun.

Lähes kaikissa terveys- ja hyvinvointiblogeissa puhutaan maapähkinävoista. Tämä monista lähikaupoistakin löytyvä herkku on varsin energiapitoista tavaraa, mutta se pitää sisällään myös paljon hyviä ominaisuuksia. Pähkinöiden hyvät rasvat antavat potkua ja energiaa päivään ja levite sopii myös vegaaneille, sillä se ei sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Maapähkinävoita ostaessa on kuitenkin syytä tarkistaa, ettei tuote sisällä lisättyä sokeria tai suolaa. Määpähkinävoipurkkien valikoima on joissain marketeissa varsin laaja, joten ole tarkka, minkä purkin koriisi nappaat. Osta maapähkinävoi mielellään luomulaatuisena tai tee levite itse.

Jos haluat tehdä lähempää tuttavuutta maapähkinävoin kanssa, etkä tiedä, kuinka tuotetta tulisi syödä, keräsimme alle pienen vinkkilistan. Kuten huomaat, levitteen herkullisesta mausta voi nauttia varsin monella tapaa:


1. Paahtoleivät

Lämmin, rapea paahtoleipä ja maapähkinävoi ovat kuin luodut toisilleen - kokeile vaikka! 

2. Riisikakku

Saat riisikakusta ravitsevan välipalan, kun voitelet kakun maapähkinävoilla. Kun viipaloit päälle vielä banaania, upea makuelämys on taattu.

3. Pannukakut

Voit lisätä maapähkinävoita pannukakkutaikinan sekaan tai vaihtoehtoisesti sivellä voita valmiiden lättyjen päälle.

4. Puuro

Laita puuroon voisilmän tilalle nokare maapähkinävoita ja nauti uudenlaisesta makuelämyksestä.

5. Hedelmäviipaleet

Esimerkiksi omenaviipaleet toimivat maapähkinävoin kanssa loistavasti.

6. Leivonta

Maapähkinävoi antaa mukavasti makua moniin herkkuihin. Laita maapähkinävoita esimerkiksi muffini- tai sämpylätaikinan sekaan.

 

7. Tuorepuuro

Maapähkinävoita voi lisätä tuorepuuron sekaan. Nokare levitettä antaa tuorepuurolle lisää makua, rakennetta ja samalla se tekee puurosta täyttävämpää.

8. Keksit

Kokeile maapähkinävoita esimerkiksi kaura- tai voileipäkeksien kanssa. Miedon makuiset keksit muuttuvat hetkessä luksusherkuiksi.

9. Smoothie

Maapähkinävoilla voi ryhdittää myös smoothieita. Lisää nokare pähkinälevitettä tehosekoittimeen muiden ainesten sekaan ja sekoita. Herkullinen ja ravitseva juoma on valmis!

10. Syö paljaaltaan

Kyllä, tätä herkkua voi lusikoida suuhu myös paljaaltaan. Muista kuitenkin kohtuus, sillä maapähkinä voi on varsin tuhtia tavaraa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat