Puolet ihmisistä ei tunne omia varpaitaan - testaa koskettamalla

06.10.2015 14:33 - Senni Loikala

Yllättävän moni ei osaa kertoa, mihin varpaaseen heitä kosketetaan. Puolet kokevat, että heiltä puuttuisi yksi varvas.

Riisu sukkasi, sulje silmäsi ja pyydä ystävääsi koskettamaan sinua joko johonkin sormeesi tai varpaaseesi. Kosketuksen tunnettuasi kerro, mihin sormeen tai varpaaseen sinua kosketettiin.

Kuulostaa lastenleikiltä. Kosketuspaikan tunnistaminen ei monelle sitä kuitenkaan ole. Perception-lehdessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan yllättävän moni ei tunnista varpaisiin saatuja kosketuksia, jos he eivät samalla näe pikkuviipottajiaan.

Varpaat sekaisin

Tutkimuksessa 99 prosenttia osallistujista tunnisti paikan, kun heitä kosketettiin sormiin. 94 prosenttia osasi kertoa tarkan paikan, jos heitä kosketettiin iso- tai pikkuvarpaaseen.

Sen sijaan niiden väliin jäävät kolme varvasta tuottivat ongelmia, sillä 43 prosenttia ihmisistä ei tunnistanut niihin saamaansa kosketusta. Tuolloin ihmisiltä meni sekaisin, mihin varpaaseen heitä oltiin kosketettu.

Kaikista vaikein oli tunnistaa varpaita, jos kosketus tapahtui ei-dominoivan jalan varpaisiin. Yllättävää oli, että osallistujista puolet koki, että heiltä olisi puuttunut yksi varvas.

Lähde: mental_floss

Kilpailut

Uusimmat