Aku Ankka opettaa sinulle elämänviisauden - arvaatko mikä se on?

27.10.2015 15:13 - Pauliina Jokinen

Yllättävää viisautta voi myös löytää sarjakuvista, kuten suomalaisten rakastamasta Aku Ankasta.

Kengännauhat katkeavat, käsilaukku putoaa kuralätäkköön ja hanskat ovat (jälleen kerran) hukassa. Skenaario on tuttu meille jokaiselle: Aina välillä on päiviä, kun mikään ei suju.

Sellaiset päivät tai elämä, ovat tuttuja myös ystävällemme Aku Ankalle. Ankkalinnassa jatkuvaa kaaosta aiheuttava arjen sankari on opettanut useimmille suomalaisille elämänarvoja lapsesta saakka. Keskimääräinen Aku Ankan lukija onkin nuori tai lapsi, joka viihtyy sarjakuvien parissa.

- Myös keski-ikäiset harrastajat lukevat Ankkalinnan seikkailuita, kahdeksan vuotta toimittajana Aku Ankan tomituksessa työskennellyt Mika Äärilä kertoo.

Ankalta tärkeä oppi

Ankkalinnan maailma on tullut vuosien aikana tutuksi ja opettanut elämänarvoja.

- Ankkalinna opettaa suhtautumaan elämään ja maailmaan huumorilla. Aku Ankka on usein vastoinkäymisiä kohtaava hahmo, joka aina nostaa nokan uudestaan pystyyn ja suuntaa kohti uusia haasteita. Ankkalinnassa huumoria löytää kaikesta, Äärilä tiivistää Ankkalinnan opetukset.

Aku Ankoista löytyy monia tasoja ja hauskuutta, joka ei välttämättä aukea ensimmäisellä lukukerralla.

- Erityisesti piirtäjistä Don Rosa on tuttu siitä, että hän piirtää yksityiskohtia yksityiskohtien sisään: löytyy salaisuuksia ja syvyyttä, Äärilä vinkkaa.

Suomessa kirjoja ilmestyy vuoden aikana 5-10 kappaletta, jotka toimitus yhdessä valitsee ja toimittaa.

- Tämä on siitä harvinainen työpaikka, jossa saa palkkaa, että lukee Aku Ankkoja, Äärilä iloitsee.

Kilpailut

Uusimmat