Viikonlopun herkuttelua: Terveellinen lakritsitoffee syntyy kotona

30.10.2015 10:00 - Anna Hopi

Saisiko olla hurmaavaa lakritsitoffeeta, joka on tehty ilman perinteisiä makeutuskeinoja?

Raakaleivonta ja -kokkaus on nykyään yleistyvä trendi. Monesti herkullisia suupaloja saa loihdittua ilman perinteistä valkoista sokeria ja jauhoja. Toimittaja, valokuvaaja ja raakakokkailija Hannamari Rahkonen kertoi verkkosivuillaan reseptin, joka saa lähes jokaisen veden kielelle.

"Mikä olisikaan ihanampi aloitus päivälle kuin kupponen kuumaa ja muutama palanen lakritsitoffeeta siihen kaveriksi? Tähän toffeeseen ei ole käytetty mitään suoraa makeutusta, vaan makeuden hoitaa kokonaisuudessaan kermainen lucuma-hedelmäjauhe ja lakritsinjuurijauhe." Kirjoittaa Rahkonen verkkosivuillaan.

Lakritsitoffee

1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna

1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta

1,5-2 rkl lakritsinjuurijauhetta

ripaus laadukasta suolaa

Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin lucuma, lakritsinjuurijauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja vatkaa massa tasaiseksi. Tein lakritsitoffeelevyn lasiastiaan, jonka mitat ovat noin 10 cm x 15 cm. Näin toffeepaloihin sai hieman paksuutta. Vuoraa valitsemasi astia kelmulla ja kaada toffee astiaan.

Anna toffeen olla pakastimessa ensin 10 minuuttia, jotta massa jähmettyy hieman. Massa on helppo leikata aavistuksen pehmeänä siisteiksi paloiksi, kun se on saanut jähmettyä hetkisen kylmässä. Irrota toffee kelmuineen astiasta, leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja laita vielä 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.

Tässä maukkaassa lakritsitoffeessa on sen verran sidosaineita, ettei se sula huoneenlämmössä. Tämän tapauksen voi siis nautiskella aivan omassa rauhassaan kupposen kera ilman pelkoa valahtamisesta.

 

Lue lisää Hannamarin kokkailuista täältä. Löydät Hannamarin myös Instagramista täältä.

Lähde: YellowMood

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat