Vuoden 2016 kovimmat superfood-trendit - jätä hyvästit kookosöljylle ja lehtisalaatille

04.01.2016 10:36 - Anna Hopi

Tänä vuonna terveystrendien kärjessä ovat avocado-öljy ja keitot.

Joka vuosi tulee voimaan uusia ruokasuosituksia, joista jotkut saattavat vaikuttaa hieman hörhöiltäkin. Kun viime vuosina on painotettu kookosöljyn terveellisyyttä, tänä vuonna panostetaan erilaisiin ravintoaineisiin. Darren Beale MuscleFood-sivustolta kertoi, että vuonna 2015 raakaruokailu saavutti uudenlaiset sfäärit.

- Tänä vuonna trendi tulee kasvamaan, ennustaa mies.

- On ollut kiinnostavaa nähdä, miten ihmiset ovat muuttaneet elintapojaan kohti puhtaampaa ruokailua. Avocado-öljy ja maca-jauhe ovat olleet pinnalla jo jonkun aikaa, mutta herkkusienet ja verimakkara tulevat uusina tänä vuonna.

Katso alta tämän vuoden kovimmat ruokatrendit.

1. Mustat pavut ovat täynnä mineraaleja ja vitamiineja. Ne sisältävät myös runsaasti proteiinia ja niitä voidaan käyttää hyvin monipuolisesti ruoanlaittoon burritoista brownieisiin.

2. Merilevä sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini ja pitää myös sisällään paljon kalsiumia. Levällä on antibakteerisia ja tulehdusta estäviä ominaisuuksia.

3. Vuonna 2015 tehdään paljon keittoja. Niitä suosivat terveysfanaatikot, tavalliset ihmiset ja fitness-innostujat. Kun teet itse lämpimän keiton terveellisistä aineksista, syöt päivittäin terveellisesti.

4. Avocado-öljy on tänä vuonna kookosöljyn korvaaja. Öljy on täynnä sydämelle ystävällisiä rasvahappoja. Avocado-öljy sisältää E-vitamiinia, joka vahvistaa ihoa ja immuunijärjestelmää.

5. Tänä vuonna makeutusta haetaan ruokiin luonnollisista aineksista, kuten hunajasta, agavesiirapista, lucumasta tai kookosnektarista.

6. Herkkusienet ovat täynnä D-vitamiinia ja ne lisäävät ruokaan makua sisältämättä suolaa. Sienet ovat myös hyviä B-vitamiinin lähteitä.

7. Kasviperäiset proteiinit, kuten linssit, mung pavut ja pähkinät tulevat suosituksi tänä vuonna.

8. Moni lihansyöjä tuntee vetoa verimakkaraan, koska se on täynnä proteiinia ja kalsiumia ja magnesiumia.

9. Maca-juuri, on perulainen ginseng. Juurta saa nykyään jauheensa, ja monet lisäävät sitä mehuihinsa, vanukkaisiin ja smoothieisiin. Maca sisältää paljon vitamiineja B:stä E:hen.


Lähde: Daily Mail.

Kilpailut

Uusimmat