Pidätkö eniten makeasta, kitkerästä vai suolaisesta? Lempimaku kiteyttää luonteesi

24.01.2016 11:12 - Pauliina Jokinen

Makumieltymykset kertovat ihmisestä yllättävän paljon.

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka himoitsevat jotakin suolaista (sipsejä!) ja niitä, jotka eivät voi pitää näppejään erossa makeasta (irtokarkkeja, nam!). Saatat itkeä sydänsuruja suklaarasia kourassa tai hotkia pitsaa aamuyön tunteina, kun mieli on maassa.

Sama pätee sydänsurujen lisäksi krapulaan, todennäköisesti sinun tekee mielesi jotakin herkkua ja vain itse osaat määritellä, mikä täyttää herkun kriteerit.

Tutkimuksessa selivsi makeasta pitävien olevan suostuvaisimpia, yhteistyökykyisimpiä ja myötätuntoisia.

Suolasta pitävät ovat puolestaan herkempiä uskomaan korkeampiin voimiin. He uskovat ulkoisten tekijöiden vaikuttavan asioiden etenemiseen enemmän kuin omien tekojensa. He eivät stressaa asioista niin paljoa, sillä he uskovat, että asioiden kuuluukin mennä omalla painollaan.

Tulisesta ruoasta pitävät ovat riskinottajia. He haluavat kokeilla uusia asioita elämässään ja muiden kannattaisikin ottaa heiltä hieman enemmän mallia.

Kitkeristä ruoista pitävillä todettiin olevan eniten piirteitä, joita liitetään myös psykopaattisiin persoonallisuuksiin.

Mielenkiintoista kyllä, ihminen on hyvin taipuvainen pitämään kiinni omista mieltymyksistään ja erityisesti makuaistiin vaikuttaviin seikkoihin on vaikea vaikuttaa.

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat