Tiesitkö? Avokado on mestariaine kauneudenhoidossa

22.05.2016 08:32 - Pauliina Jokinen

Avokado auttaa myös ihonhoidossa.  

Pehmeä ja herkullinen avokado hoitaa elimistöä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Joko olet kokeillut, kuinka kauniin ihon avokadokuorinnalla saa aikaiseksi?

Avokadot ovat täynnä C- ja E-vitamiinia, minkä ansiosta ne kosteuttavat hyvin ihoa ja hiuksia.

Pure Wow -sivusto listasi viisi kauneudenhoitokikkaa, joissa avokado on pääosassa.

1. Kasvonaamio

Perinteisemmän sokeri-hunaja-kuorinnan tai jugurttinaamion lisäksi myös avokado on loistava ihonhoitotuote. Murskaa puolikas avokado ja hiero sitä kasvoillesi. Anna tahnan helliä kasvojasi 15 minuutin ajan ja pese se sitten vedellä. Tee hoito kerran viikossa.

2. Hiusnaamio

Muussaa puolikas avokado kulhossa ja lisää mössöön hiukan sitruunaa ja oliiviöljyä. Levitä seos hiuksiisi ja kääri sen jälkeen pyyhe pääsi suojaksi. Anna seoksen vaikuttaa 20 minuutin ajan ja pese se sitten pois.

3. Silmänaamio

C-vitamiini on usein olennainen osa silmänympärysiholle laitettavien seerumeiden valmistuksessa. Lisää avokadoviipaleet silmiesi alle 15 minuutin ajaksi ja pääset eroon turvotuksesta sekä tummista silmänalusista.

4. Kuorinta-aine käsille

Murskaa puolikas avokado kulhossa ja lisää siihen kaksi teelusikallista karkeaa suolaa. Puristele seosta hellästi käsissäsi ja hiero sitä kämmenselkiisi. Kahden minuutin kuluttua kuollut ihosolukko on poissa ja kätesi ovat pehmeät.

5. Viilennä auringonpolttamia

Vietitkö aavistuksen liian kauan auringossa? Laita murskattu avokadotahna hetkeksi jääkaappiin viilenemään ja sivele sitä sitten palaneiden kohtien päälle. Anna seoksen vaikuttaa 15 minuutin ajan.

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat