Kuva: Fotolia

Tehokkain apu krapulaan löytyy omasta jääkaapista - tutkijatkin yllättyivät

26.05.2016 16:15 - Tiina Svensk

Kostean illan jälkeen pahan olon aiheuttaa yleensä nestehukka.

Jos edellisenä iltana päälle kytketty juhlavaihde venytti päivää pikkutunneille asti, voi olo seuraavana päivänä olla heikko. Runsas määrä alkoholia rasittaa etenkin maksaa ja laittaa kehon koville, jolloin mieli tekee etenkin rasvaa, hiilihydraatteja ja nestettä.

Nestehukka aiheuttaa pahan olon

Seuraavana aamuna onkin tärkeää muistaa, että loputtomalta tuntuva pahoinvointi johtuu yleensä nestehukasta ja alhaisesta verensokerista. Silloin ongelmaa ei korjaa välttämättä pelkkä vesi, jota pidetään yleensä parhaimpana vaihtoehtona nestehukkaan.

Nopeimman helpotuksen nestehukkaan saa juomalla omenamehua, kertoo kanadalaisen Calgaryn yliopiston tuore tutkimus. Tutkimusryhmä halusi selvittää optimaallisimman juoman juhlien jälkeisille aamuille. Yllättäen testi suoritettiin aikuisten sijaan lapsilla, joilla oli vakava nestehukka.

Tuloksissa huomattavia eroja

Testiryhmässä jopa 99,5 prosenttia suoriutui kokeistaan paremmin juotuaan omenamehua. Tulokset olivat yllättäviä, sillä yleisesti parhaimpana juomana on pidetty paljon elektrolyyttejä sisältäviä urheilujuomia. 

Tutkimuksessa huomattiin kuitenkin, että omenamehu sisältää myös runsaan määrän elektrolyyttejä, minkä vuoksi se nujertaa nestehukan tunteen nopeasti. Lisäksi omenamehu sisältää sokeria, mikä nostaa myös verensokeria ja siten piristää nopeasti.

Lue myös: Onko krapula? 4 vinkkiä, joiden avulla otat siitä kaiken hyödyn irti

Lähde: SHE Finds

Kilpailut

Uusimmat