Kuva: Fotolia

Päänsärky vähenee, auttaa laihtumisessa - 10 hyvää syytä syödä kurkkua

03.08.2016 23:15 - Iiro Myllymäki

Vesipitoisesta herkusta on moneksi.

Kurkku on yksi maailman syödyimmistä vihanneksista. Steg för hälsa -sivusto listasi kymmenen syytä, miksi kurkku kannattaa ottaa säännölliseksi osaksi ruokavaliota.


1. B-vitamiinin lähde
Kurkusta saa B-vitamiinia, joka on yksi tärkeimmistä ihmisen hyvinvoinnin ja energian kannalta. Tätä vitamiinia saa vihreiden vihannesten lisäksi muun muassa punaisesta lihasta ja meijerituotteista.


2. Vähentää päänsärkyä
Jos kärsit päänsärystä, kannattaa esimerkiksi yrittää lievittää sitä kurkusta, ananaksesta ja omenasta tehdyllä smoothiella. Näin kosteutat kehoasi ja saat ravintoa samaan aikaan.


3. Hoitaa ihoa ja hiuksia
Kurkun sisältämät pii, rikki ja B-vitamiini edistävät hiustenkasvua. Kurkunsyönti myös vähentää tummia silmänalusia ja kosteuttaa ihoa.


4. Saat mineraaleja ja apua vitamiininpuutoksiin
Kurkku on melkein 95-prosenttisesti vettä. Näin ollen kurkunsyönti puhdistaa kehoa ja samalla antaa sinulle tarpeellisia mineraaleja ja vitamiineja. Syö kurkku aina kuoren kanssa, jotta saat eniten C-vitamiinia kurkusta irti.


5. Suojaa syövältä
Vaikka kurkkua syömällä ei voi satavarmasti välttää syöpäsairauksia, sen mineraalit, antioksidantit ja aminohapot suojaavat monilta sairauksilta.


6. Vähentää pahanhajuista hengitystä
Aseta kurkunpala kielellesi 30 sekunniksi, jos hengityksesi haisee pahalta. Näin saat poistettua bakteereja, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.


7. Auttaa ruoansulatusta ja helpottaa painonpudotuksessa
Kurkussa ei ole kaloreita, mutta ravintokuituja siinä on. Sen syönti puhdistaa suolta ja edistää ravintoaineiden imeytymistä.


8. Auttaa diabeetikoita
Kurkkua voi käyttää tasapainottamaan verensokeriarvoja. Näin ollen siitä on apua diabeteksesta kärsiville.


9. Vähentää kolesterolia ja kontrolloi verenpainetta
Kurkun sisältämät sterolit säätelevät kolesterolia. Kurkku sisältää myös kaliumia ja magnesiumia, jotka ovat tärkeitä verenpainetaudin hoitamisessa.


10. Hoitaa luita ja niveliä
Kurkkua voi käyttää vahvistamaan rustoa ja vähentämään niveltulehduksesta aiheutuvaa kipua.

Lue myös: Tehokas turvotuksen vähentäjä löytyy jääkaapistasi: 6 hyvää tapaa käyttää kurkkua

Lähde: Steg för hälsa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat