Kuva: Fotolia

Sormien naksuttelusta ei saa enää valittaa - todistettiin hyödylliseksi!

19.08.2016 16:45 - Senni Loikala

Tästä lähtien voit kehottaa tavastasi valittavia aloittamaan itsekin sormiensa naksuttelun.

Sormiaan naksutteleviin ihmisiin luodaan välillä kauhistuneita katseita, kun he antavat niveltensä paukkua. Tähän ei kuitenkaan ole aihetta, ei ainakaan, mikäli naksuttelijoita ilahduttavaa tutkimusta on uskominen. Tutkimus esiteltiin Pohjois-Amerikan radiologiyhdistyksen tapaamisessa joulukuussa, ja nyt siitä uutisoi Nbc-2.

Tutkimukseen kerättiin ihmisiä, jotka olivat tottuneita sormien naksuttelijoita. Heidät laitettiin paukauttamaan sormiensa niveliä samalla, kun tutkijat seurasivat naksautuksen aikaansaannoksia nivelissä ultraäänilaitteella. Tutkijat analysoivat näkemiään ultraäänipätkiä yhteensä 400:sta rystysestä. 

Nivelen liikerata laajenee

Tutkijat yllättyivät siitä, ettei sormien naksuttelu aiheuttanut ongelmia osallistujien käsiin. Näitä olisivat voineet olla esimerkiksi turvotus nivelissä ja puristusotteen heikentyminen. Mitään haitallista ei kuitenkaan havaittu, vaan päinvastoin, naksuttelusta näytti olevan hyötyä osallistujille.

Tuloksista selvisi nimittäin, että nivelen naksauttaminen laajensi sen liikerataa verrattuna sellaisten sormien niveliin, joita ei oltu naksautettu.

Kun ihminen naksauttaa sormensa nivelen, siinä olevat kaksi pintaa vetäytyvät erilleen, mikä vähentää painetta. Tästä syntyy kaasua, ja lopulta sen seurauksena nivelessä pystyy näkemään ultaäänilaitteen avulla ”välähdyksen”.

- Uskomme, että tämän takia nivelen liikerata laajenee sen jälkeen, kun olet naksauttanut sormeasi; se liittyy jotenkin paineen pienentymiseen, mikä tekee nivelestä niin sanotusti väljemmän, tutkija ja lääkäri Robert Boutin selvittää.

Näin ollen, jos joku valittaa sinulle sormien naksuttelusta, voit vedota tähän tutkimukseen - ja peräti kehottaa valittajaakin ryhtymään naksauttelijaksi, jos siitä kerta on hyötyä!

Lähde: Nbc-2

Lue myös: Sormien naksuttelusta uutta tietoa: "Sama kuin ilotulite räjähtäisi nivelessä"

Kilpailut

Uusimmat