Kuva: Fotolia

Kärsitkö allergioista? 4 asiaa, jotka on hyvä muistaa jo nyt

25.02.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Vaikka siitepöly yhdistetäänkin vahvasti aina kesään, on monen yllätykseksi jo kuluvan vuoden ensimmäiset siitepölyhavainnot jo tehty.

Siitepölyallergia on monen suomalaisen harmillinen vaiva. Vuotava nenä, kutiavat silmät ja muut tyypilliset allergiaoireet kiusaavatkin lukuisia suomalaisia. Ensimmäiset allergiaoireet voivat myös alkaa yllättävän aikaisin. Esimerkiksi lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä on jo havaittu Suomen alueella tänä vuonna ja helmikuussa osa kokeekin jo ensimmäisiä siitepölyallergian oireita.

Jos siis kärsit allergioista, nyt kannattaa jo alkaa varautua tulevaan kevääseen ja kesään.

Tarkista reseptit

Tarkista onko vanha allergialääkeresepti voimassa ja tarvittaessa uusia se. Jos kaapistasi löytyy viime kesän allergialääkkeitä, tarkista niiden viimeinen käyttöpäivä.

Valitse oikea lääke

Jos hoidat allergiaa nenäsumutteella, aloita hoito jo ennen oireiden puhkeamista. Tarjolla on myös suojaavia nenäsuihkeita, jotka muodostavat suojaavan kalvon nenän limakalvoille. Antihistamiinitabletit taas toimivat monella nenä- ja silmäoireiden avuksi. Jos antihistamiinit kuivattavat silmiä, kokeile avuksi kosteuttavia silmätippoja.

Seuraa tilannetta

Kukinta-ajat voivat vaihdella eri puolilla Suomea. Siitepölytilannetta voit seurata muun muassa osoitteessa www.norkko.fi.

Lue myös: Johanna, 29, on allerginen omalle miehelleen - pelkkä halauskin tuottaa kipua

Lähde: Laatuapteekit

Kilpailut

Uusimmat