Kuva: Fotolia

Deodoranttia voi käyttää myös muissakin ruumiinosissa kuin kainaloissa - lue hyödylliset vinkit

30.06.2017 22:45 - Senja Rapila

Koska muutkin ruumiinosat hikoilevat, voi deodoranttia laittaa aika lailla minne tahansa.

Varsinkin kesäkuumalla Pop Sugar -sivuston listaamat vinkit tulevat hyötykäyttöön. Lue siis alapuolelta, mihin kaikkiin ruumiinosiin deodoranttia pystyy hyödyntämään:

Kasvoihin

Vaikka se saattaakin kuulostaa naurettavalta, deodorantin koostumus voi auttaa tekemään kasvoista mattapintaiset. Jotkut deodoranteista sisältävät myös mineraalisuoloja, jotka voivat auttaa kuivattamaan esimerkiksi finnejä.

Jalkoihin / korkokenkiin

Jos kengät aiheuttavat sinulle rakkoja, voi tilannetta helpottaa pyörittelemällä nestemäsistä deodoranttia käytettäviin kenkiin. Tämä tekee pinnasta hieman "nestemäisen", eikä tekstiili hankaa ihoa.

Hiusrajaan

Tätä vinkkiä käyttävät ammattiurheilijat ja -esiintyjät, kun he haluavat pitää ärsyttävät hikitipat poissa kasvoiltaan. Hiero siis antipersperanttia hiusrajaasi ja niskaasi, jotta saat hikitippa-vapaat kasvot! Muista käyttää "läpinäkyvää" dödöä valkoisen sijaan.

Bikinirajoihin

Kutisevat, punaiset näppylät ovat sellaisia, mitä kukaan nainen ei haluaisi nähdä bikinikaudella sheivaamisen jälkeen. Joten jos omistat jo hajustamatonta deodoranttia, voit laittaa sitä alusvaaterajan ympärille välttääksesi sisäänpäinkasvaneita karvoja ja sheiverin aiheuttamaa ärtymystä. Käytä tälle alueelle eri dödöä kuin kauinaloihin.

Sisäreisiin

Kesällä monet odottavat innolla shortsikelien alkamista, mutta jotkut shortsit saattavat hangata ikävästi sisäreisiä. Levitä siis sisäreisiin hieman dödöä, niin vältät ikävän hiertämisen, joka voi aiheuttaa ihon ärsytystä.

Jalkoihin

Jos et meinaa saada housuja jalkaan edes tunnetun "farkkutanssin" avulla, kannattaa jalkoihin levittää dödöä. Tämä auttaa saamaan housut näppärästi jalkaan.

Polvitaipeisiin

Joillain polvitaipeet hikoilevat runsaasti urheillessa, joten miksipä et suihkauttaisi tai levittäisi dödöä hieman sinnekin ennen urheilusuoritusta? 

Jalkapohjiin

Ihan niin kuin kainaloihinkin, voit ihan hyvin käyttää deodoranttia jalkapohjiisi välttääksesi jalkojen hikoilua ja haisemistsa. Lisää dödöä jalkapohjiin ja anna sen kuivua ennen kuin laitat lempitossusi jalkaan.

Rintojen alle

Kun lämpötila nousee, myös rintojen alus alkaa hikoilemaan. Monet naiset kärsivät "tissihiestä", joten pieni dödön sipaisu tai suihkautus rintojen alle ja väliin auttaa pitämään tissihien poissa.

Käsiin

Hikoilevatko kätesi runsaasti? Dödö voi olla vastaus ongelmiisi. Hiero siis deodoranttia käsiisi ennen nukkumaanmenoa, se auttaa pitämään käsien hikoilun aisoissa myös seuraavana päivänä. Tämä siis sen vuoksi, ettet todennäköisesti halua hieroa dödöä käsiisi kesken työpäivän.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Paranna huomisen treeniä jo tänään - 3 täsmävinkkiä

Lue myös: Juotko samasta muovipullosta vettä? Vessanpytyssäkin on vähemmän bakteereja

Lue myös: Nuku paremmin 5 helpon vinkin avulla – päiväunet voivat parantaa myös yöunesi laatua

Kilpailut

Uusimmat