"Ei se hoikin tyttö huoneessa" - naisen kuvapari antaa tärkeän muistutuksen syömishäiriöistä

02.10.2017 19:45 - Iiro Myllymäki

Fitness-bloggaaja muistuttaa, että syömishäiriötä ei aina näe päällepäin.

Kaikkia syömishäiriöitä ei pysty näkemään päällepäin. Tästä muistutuksena käy fitness-bloggaaja Carissa Seligman, joka on jakanut itsestään paljon puhuvan kuvaparin Instagramiin. Kuvaparin vasemmanpuoleinen kuva on otettu vuonna 2005, kun naisen syöminen oli häiriintynyt. Oikeanpuoleinen kuva edustaa puolestaan naisen tervettä nykytilaa. Mielenkiintoista on, että Seligman näytti syömishäiriöisenä hieman isompikokoiselta kuin nyt terveenä. Voit katsoa päivityksen alta:

”Syömishäiriöinen tyttö ei ole aina se, joka näyttää pelottavan laihalta. Itse asiassa hän ei välttämättä ole edes se hoikin tyttö huoneessa. Mutta se, mitä ulospäin näkyy ei aina heijasta, mitä sisällä tapahtuu”, Seligman aloittaa tekstinsä.

Nainen kertoo, että vasemmanpuoleinen kuva oli otettu aikana, kun hän oli taas alkanut syödä noin neljän kuukauden näännyttämisjakson jälkeen.

”Sen jälkeen aloin syödä enkä pystynyt lopettamaan. Tunsin oloni kamalaksi. En ollut ratkaissut mitään niistä asioista, jotka käynnistivät näännyttämiseni, ja aloin käyttää ruokaa täyttääkseni tyhjiötä. Joten en ollut ainoastaan onneton sitä tietämättäni, mutta myös lihoin, mikä oli tuolloin pahin pelkoni. Ja tein kaikkeni, jotta voisin pudottaa painoani”, Seligman kirjoittaa.

Nainen kertoo, että kamppailua oman kehon ja syömisen kanssa kesti 11 vuotta. Käänne parempaan tapahtui, kun nainen tunnusti oman osaamisensa töissä ja sai sitä kautta lisää itsearvostusta.

”Aloin taas liikkua, tulin vahvemmaksi ja aloin voida paremmin. Ruoasta tuli minulle liittolainen elämässäni. Nyt olen ulkonäöllisesti ja sisäisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan, ja olen niin kiitollinen. Itsensä rakastaminen vaatii työtä”, nainen kirjoittaa.

Lue myös: "Näytät niin hyvältä" - asiat, joita ei ikinä kannata sanoa syömihäiriöstä kärsivälle

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat