Kuva: Fotolia

Inkiväärillä on lukuisia terveyshyötyjä - lue koko lista

20.11.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Keltainen mauste helpottaa muun muassa kuukautiskipuja.

Inkivääri on mauste, jota todellakin kannattaa käyttää, ainakin jos Good Housekeeping -julkaisua on uskominen. Inkiväärin terveyshyödyistä on tiedetty jo monia vuosia, mutta tämä pieni juuri voi helpottaa jopa kuukautiskipuja. 

1. Inkivääri voi laskea riskiäsi sairastua diabetekseen.
Tutkijat ovat saaneet selville, että inkiväärin kulutuksella on positiivisia vaikutuksia muun muassa aineenvaihduntaan. Asiantuntijat suosittelevatkin käyttämään inkiväärin tuoreena muun muassa smoothien seassa. 

2. Se on luonnollinen kipulääke kuukautiskipuja vastaan.
Inkiväärillä on todettu olevan kipua lievittäviä ominaisuuksia, mutta parhaiten sen on todettu auttavan kuukautikipuihin. Inkivääriä kannattaa siemailla teen seassa kuukautisten aikana. Se helpottaa myös pahoinvointia. 

3. Ehkäisee tulehdusta. 
Inkivääri ehkäisee myös tulehdusta kehossa. Inkivääri sisältää yhdisteitä, jotka auttavat ehkäisemään tulehduksia. Yhdisteet auttavat soluja uusiutumaan ja ehkäisemään niiden vaurioita. 

4. Rauhoittaa vatsaa. 
Inkiväärin vatsaa rauhoittavat ominaisuudet ovat olleet tutkijoiden tiedossa jo pitkään. Se mikä hämmästyttää tutkijoita on se, että mauste auttaa hyvin moneen ruuansulatukselliseen ongelmaan. Inkivääri esimerkiksi teenä helpottaa muun muassa pahoinvointia, ripulia tai auttaa ruokaa imeytymään paremmin. 

5. Auttaa ehkäisemään sydänsairauksia ja alentaa syöpään sairastumisen riskiä. 
Inkiväärin syöminen auttaa alentamaan kolesterolia sekä verensokeria, jotka ovat yhteyksissä sydänsairauksiin. Tämä keltainen mauste auttaa myös ehkäisemään syöpää, johtuen juuri soluja korjaamasta ominaisuudestaan. 

6. Lisäksi se voi auttaa sinua laihtumaan.
Jos edelliset ominaisuudet kuulostivat hyvältä, tämä saa inkiväärin kuulostamaan vielä paremmalta. Mauste nimittäin voi auttaa sinua pudottamaan kiloja vyötäröltäsi. 

Lue myös: Uhkaako flunssa? Inkiväärijuomalla hätistät nuhan - kokeile

Lähde: Good Housekeeping 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat