Kuva: Fotolia

Naisen silmäripset olivat täynnä punkkeja - syyksi paljastui likainen tyyny

13.12.2017 11:45 - Katariina Auvinen

Tyyny tulisi pestä pari kertaa vuodessa.

Jos tarvitset muistutusta siihen, miksi oma tyyny ja tyynyliina kannattaa pestä tarpeeksi usein, tämä kuva tehoaa varmasti. Kiinalainen nainen, jonka nimeksi mainitaan The Sun-julkaisussa Xu, kärsi punoittavista ja kutisevista silmistä kaksi vuotta, kunnes hän päätti mennä lääkäriin. 

Lääkärin tutkimuksissa paljastui yököttävä syy kutiseviin silmiin. Naisen silmäripsissä asusteli noin sata pientä punkkia, jotka ärsyttivät silmiä. Punkit olivat levinneet silmäripsiin koko matkalta. 

Kävi ilmi, että punkit olivat levinneet likaisen tyynyn ja pesemättömän tyynyliinan vuoksi. Nainen ei ollut pessyt petivaatteitaan yhteensä viiteen vuoteen. Hän oli käyttänyt samaa tyynyä ja tyynyliinaa vuodesta 2012 lähtien. 

Naiselle annettiin lääkkeiden lisäksi ohje, että hänen tulisi pestä petivaatteensa säännöllisesti. Lämmin ja kostea ympäristö on erinomainen kasvupaikka erilaisille bakteereille, punkeille ja muille pöpöille. 

Monet ovat sitä mieltä, että petivaatteet pitäisi vaihtaa ja pestä joka toisen viikon välein. Tyyny tulisi pestä pari kertaa vuodessa. 

Lue myös: Miten usein lakanat todella tulisi pestä?

Lue myös: Haluatko välttää flunssaa? Lakanoiden pesukerroilla on väliä

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat