Kuva: Fotolia

Viini turvottaa luomia, sokeri aiheuttaa juonteita - lue, mitä lempiherkkusi tekee ihollesi

03.01.2018 15:45 - Katariina Auvinen

Kasvosi kertovat paljon siitä, mitä olet viime päivinä syönyt.

Ihonhoitospesialisti, Nigma Talib, listasi Cosmopolitan-julkaisulle, mitä yleisimmät herkut tekevät kasvojen iholle. Ruokavaliolla on valtava vaikutus siihen, miltä yleisilmeemme näyttää. Talib kertoo, että hän tietää ensivilkaisulla jo, miten hänen asiakkaansa syövät. 

Sokeri
Sokeri aiheuttaa kasvojen iholle ryppyjä ja juonteita erityisesti otsan alueelle. Sokerinen ruokavalio aiheuttaa myös silmäpusseja, finnejä sekä hyvin elottoman näköistä ihoa. Suuri sokerinkulutus ohentaa myös ihoa sekä kulmakarvoja. 

Talibin mukaan sokeri vahingoittaa sekä sekoittaa suoliston bakteerikantaa. Tämä vaikuttaa osaltaan yleiskuntoon. 

(kuva: Fotolia)

Viini
Runsas viininkulutus aiheuttaa punakkuutta ihossa, ihohuokosten suurenemista sekä turvonneita silmäluomia. Juonteet näkyvät myös selvemmin. 

Tämä johtuu Talibin mukaan siitä, että alkoholi kuivattaa elimistöä, mutta myös ihoa. Tutkimusten mukaan erityisesti silmien ympärysiho on linkittyneenä maksaan, joka joutuu tekemään paljon töitä, poistaakseen alkoholin elimistöstä. 

(kuva: Fotolia)

Gluteeni / Viljatuotteet
Runsas viljatuotteiden kuluttaminen aiheuttaa pöhötystä ja punakkuutta poskille. Tämän lisäksi kasvojen iholle ilmestyy helpommin pigmenttiläiskiä. 

Jos olet herkkä gluteenille, se aiheuttaa kehossa tulehdustilan, joka osaltaan näkyy punakkuutena kasvoilla. 

(kuva: Fotolia)

Maitotuotteet
Juustot, rahkat, jäätelö, ja muut herkut voivat reagoida kasvojen iholla muun muassa turvonneina silmäluomina. Tämän lisäksi ihollesi voi ilmestyä pieniä ja vaaleita finnintapaisia paukamia. 

Varsinkin laktoosi-intoleranssista kärsiville, tavallisten maitotuotteiden kuluttaminen ei ole hyväksi. Se aiheuttaa ikävien vatsavaivojen lisäksi myös tulehduksellisen tilan kehossa, joka voi oireilla kasvojen iholla. 

Maidossa olevat ainesosat vaikuttavat osaltaan solujen jakautumiseen, joten voit kärsiä tukkeutuneista ihohuokosista, Talib selventää.

Lue myös: Mikä ihmeen kuivanaamio? Testasimme uusimman kauneustrendin

Lähde: Cosmopolitan 

Kilpailut

Uusimmat