Kuva: Shutterstock

Haaveissa silkkinen bikiniraja? 7 sheivausvinkkiä, joiden avulla vältät ikävät näppylät

12.06.2018 22:15 - Senja Rapila

Monet eivät edes tule ajatelleeksi, kuinka paljon asioita täytyisi muistaa täydellistä sheivaamistulosta havitellessa.

Women's Health -julkaisu listasi seitsemän kohdan vinkit, joiden avulla vältyt bikinirajojen ikäviltä näppylöiltä ja sisäänkasvaneilta karvoilta. Voit lukea ammattilaisten vinkit bikinirajan sheivaukseen alapuolelta.

1. Investoi hyvään höylään

Laadukkaan höylän ostaminen on ensimmäinen askel kohti täydellistä lopputulosta. Näin varmistat, ettei bikinirajasi näytä siltä kuin sinulla olisi joku tarttuva tauti. Mitä enemmän höylässä on teriä, sitä parempi se on.

2. Valmistaudu hyvin

Ennen kuin sheivaat bikinirajat, vietä sitä ennen lämpimässä vedessä aikaa noin 10 minuuttia. Tämä rauhoittaa ja pehmentää ihoa, joka helpottaa karvojen poistoa.

Asiantuntijat suosittelevat myös hieromaan sheivattavan alueen karkealla pesusienellä, jotteivat kuolleet ihosolut estä täydellisen tuloksen saamista. Samalla myös sisäänkasvaneet ihokarvat usein tulevat piiloistaan ulos.

3. Älä unohda sheivausvaahtoa

Monet unohtavat tämän tärkeän osan sheivauksesta, varsinkin jos on kiire. Sheivausgeeleillä ja -vaahdoilla on kuitenkin todella tärkeä rooli prosessissa.

Kun sheivaat, sheivaat myös omaa ihoasi. Jos et käytä tarpeeksi hyvää "liukastetta" ihollasi, ärsytät ihoasi. Panosta laadukkaaseen, kosteuttavaan sheivausgeeliin.

4. Kiinnitä huomiota tekniikkaan

Jos sheivailet moneen suuntaan ilman fiksua järjestystä, voi se aiheuttaa ikäviä jälkiä. Keskity sheivaamaan yhteen suuntaan, yleisesti fiksuinta on sheivata karvan suuntaan. Pidä terä iholla, mutta älä paina sitä liikaa. Mitä enemmän teriä sheiverissä on, sitä vähemmän sinun tarvitsee kerrata jo kertaalleen ajeltuja alueita.

5. Rauhoita ihosi höyläyksen jälkeen

Huuhtele alue heti sheivauksen jälkeen ja suihkuttele viileää vettä alueelle noin kymmenen minuutin ajan välttääksesi sheivatun alueen ärtymistä. Levitä alueelle hajustamatonta, kosteuttavaa öljyä, joka on tarkoitettu sheivauksen jälkeisen punotuksen tai turvotuksen  hoitoon.

6. Kosteuta

On tärkeää muistaa hoitaa ja kosteuttaa sheivattua aluetta sheivaamisen jälkeen. Muista rasvata bikinirajat hajustamattomalla, alkoholittomalla rasvalla pitääksesi alueen kosteana ja välttääksesi kuivumisen. Ihon kuivuminen voi aiheuttaa ihon ärtymystä.

7. Putsaa höylä

Jokaisen sheivauskerran jälkeen muista puhdistaa höyläsi huolella alkoholilla ja kuumalla vedellä. Jos teräsi näyttää ruosteiselta ja olet käyttänyt sitä jo tovin, heitä se suosiolla roskiin.

Vaihda terät noin viiden tai seitsemän sheivauskerran jälkeen. Voit myös kuivata terän ja säilyttää sitä kuivassa paikassa, jotta bakteerit eivät keräänny siihen.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä ihon ikääntymisen ehkäisemiseksi - ota käyttöön heti tänään

Lue myös: Ethän naksauta selkääsi päivittäin - voi aiheuttaa ikäviä seurauksia

Lue myös: Salakavalat merkit, joista voit tunnistaa halvauksen - jotkut oireet yleisempiä naisilla

Kilpailut

Uusimmat