Kuva: Shutterstock

"Ensimmäistä kertaa rintani pysyvät täysin paikoillaan" - testasimme 8 tukevat urheiluliivit

28.06.2018 19:45 - Henna Koste

Laadukkaisiin urheiluliiveihin kannattaa panostaa. Mikään muu ehkäise rintojen kudosvaurioita. Testasimme sporttiliivit eri budjeteille.

Täydellisten urheiluliivien valinta voi aiheuttaa omat haasteensa. Oikeat kokoiset liivit löytyvät varmimmin ammattilaisen avustuksella. Juoksulenkillä ja raskaammassa liikunnassa rinnat liikkuvat paljon, eikä lihaskuntoharjoittelu palauta venyneitä sidekudoksia. Ainoa luonnollinen pelastus on siis tukevat urheiluliivit. 

Testasimme kahdeksat korkean tuen lupaavat urheiluliivit. Löysimme kovasta kahdeksikosta myös tuplavoittajat.

Solids Hedda High Bra 54,95 e, Björn Borg.

Malli on hyvin simppeli, eikä vakuuta ulkonäöllään siitä, että liivi antaisi hyvää tukea. Juoksuharrastus on ollut jäissä pitkään ja yksi (teko)syy on ollut huonot urheiluliivit. Hyvän aikaa juostuani muistan vasta, että tässähän testataan nyt liivejä. Björn Borgin liivit tukevat hyvin, mutta pitkässä juoksussa huomaan pientä heilumista.Pieni toppaus ei olisi haitaksi, kun käyttää ohutta treenipaitaa. Mallit ovat pelkistettyjä, joten värejä jään hieman kaipaamaan mustan ja simppelin sinisen rinnalle.

Liivit litistävät rinnat täysin, joten naiselliset muodot jäävät piiloon. Se suotakoon juoksulenkille.

7

(kuva: Valmistaja)

Heroic sports bra 59,95 e, Casall.

Liivit ovat päällä ihanat ja kiinnitysmekanismia on superhelppo käyttää, vaikka se aluksi ihmetyttääkin. Liivien takaosassa on nepparimallinen kiinnitys, joka vain painetaan kiinni ja ne pysyvät hyvin. Tämä on minulle uusi juttu ja se toimii loistavasti! Painijaselkä on hyvä, sillä suurin osa treenitopeistani on samaa mallia. Liivit hengittävät hyvin.

Minulla on isot rinnat (G-kuppi), joten juoksulenkillä nämä eivät ole parhaat mahdolliset tukensa puolesta. Vauhdikkaassa kamppailulajitreenissä nämä kuitenkin toimivat oikein hyvin. Pienemmillä rinnoilla tukevuus on huomattavasti parempi. Ulkonäkö on hyvin simppeli.

Arvosana 8-

(kuva: Valmistaja)

Idunn -urheiluliivit 49 e, Kari Traa.

Suhtaudun ensin muotoiltuihin kuppeihin ennakkoluuloisesti. Voivatko ne todella tukea? Kari Traan liivit tuntuvat kuitenkin heti mukavilta mutta napakoilta. Selän läpi ristikkäin menevät olkaimet sekä säädettävä tiukkuus ympärysmitassa tuntui erinomaiselta. Rinnat näyttivätkin mukavilta, koska ne eivät olleet litistetty toppimaisen liivin avulla näkymättömiin.

Juoksussa rinnat hieman pomppivat, mutta ei häiritsevästi. Olkapäissä tuntui kuitenkin ajoittain painetta. Voisin kuvitella, että A- tai B-kupin rinnoille nämä olisivat nappivalinta.

Kiipeilyssä ja tankotanssissa liivit selviytyivät erinomaisesti. Tankotanssissa ihon kitka on pääosassa, joten tunnilla luonnollisesti ollaan pienissä shortseissa sekä monesti pelkissä urheiluliiveissä. Nämä liivit toivat muotoilluiden kuppiensa vuoksi rintoja esille ehkä vähän häiritsevästi, mutta tämä on vain oma tunne. Sen lisäksi ylösalaisin menevät liikkeet aiheuttivat sen, että rinnat liikkuivat ikävästi juuri muotoilluiden kuppien takia.

Parhaiten liivit sopivat salille joustavuuden ja mukavuudensa ansiosta, eivätkä paina silloin olkapäitä. Liivit toimivat erilaisissa tilanteissa vähintäänkin hyvin. Olkaimen sauma alkoi purkautumaan muutaman viikon kuluessa, joten ompelutöitä on tiedossa.

8

(kuva: Valmistaja)

W Zip Intense Bra 29,99 e, SOC/Stadium.

Liiveissä on tupla varmistus. Ne kiinnitetään edestä ensin kaarituellisten sisäliivien sisään. Kiinnitysmekanismi tuntuu muutamalla ensimmäisellä kerralla hieman haastavalta. Vetoketju sujahtaa päälle helposti. Liivit ovat simppelit ja mukavat. Tosin hieman väriä kaipaisin tai jotain yksityiskohtia. Vauhdikkaassa jumpassa ja juoksussa liivit lunastavat lupauksensa korkean tuen antavana mallina.

Hinta on hyvin edullinen, joten hinta-laatusuhde on vähintäänkin loistava.

8,5

(kuva: Valmistaja)

Kilpailut

Uusimmat