Kuva: Shutterstock

Kärsitkö selän ja rintakehän epäpuhtauksista? Niksit, joiden avulla parannat ihosi kuntoa nopeasti

20.07.2018 17:45 - Emmi Moilanen

Helle ja hikoilu altistavat epäpuhtauksien muodostumiselle. Esimerkiksi säännöllinen ihon kuorinta hillitsee finnien syntymistä.

Urheilun tai muuten vain rankan ja hikisen päivän jälkeen olisi hyvä suunnata suihkuun niin pian kuin mahdollista. Tämä olisi erityisen tärkeää muistaa, jos ihon epäpuhtauksista erityisesti selän, olkapäiden tai rintakehän alueella. Popsugar listasi myös muut niksit, joiden avulla pidät ihosi kunnossa helteiden ja hikisten päivien aikana.

Nuku puhtaissa lakanoissa

Erityisesti kesähelteiden aikana lakanat tulisi vaihtaa kerran viikossa. Hikoilu yön aikana aiheuttaa sen, että lakanaan irtoaa ihosta niin likaa kuin rasvaakin.

Säästä rasvaiset voiteen talveen

Rasvaiset voiteet hellivät ihoa talvipakkasilla, mutta kesäkuukausien aikana kyseiset rasvat on parempi jättää kaapin perukoille odottamaan. Kesähelteillä hellit ihoasi parhaiten kevyiden ja kosteuttavien voiteiden avulla.

Kuori iho säännöllisesti

Ihon kuorinta puhdistaa tehokkaasti selkää finneistä ja epäpuhtauksista. Säännöllinen kuorinta myös ennaltaehkäisee uusien epäpuhtauksien muodostumista ja pitää ihon terveenä sekä hyvinvoivana.

Vaikka kuorinta tekee hyvää hipiällesi, muista, että tässäkin asiassa maltti on valttia. Toista hoito noin viikon tai kahden viikon välein, jotta vältyt ylimääräiseltä ihon ärsyyntymiseltä.

Pidä pitkät hiukset kiinni helteellä

Sido pitkät hiukset kiinni erityisesti hellepäivien ajaksi. Avonaiset, selkää hivelevät kutrit voivat lisätä hikoilua ja näin ollen myös altistaa epäpuhtauksille. Popsugarin artikkelissa huomautetaan, että myös käytetyt hiustuotteet voivat saada selkäsi ihon ärsyyntymään.

Muista myös suihkussa hiustenpesun jälkeen vetää kutrit pois selän sekä olkapäiden iholta ja huuhtele viimeiseksi hipiäsi puhtaaksi shampoon ja hoitoaineen jäämistä.

Käytä löysiä vaatteita

Tiukat vaatteet voivat aiheuttaa ihoärsytystä, joka puolestaan saattaa johtaa finnien syntymiseen. Jos olet taipuvainen runsaaseen hikoiluun varmista, että hellesäällä hellit ihoasi pukeutumalla löysiin ja ilmaviin vaatteisiin. Erityisen hengittäviä materiaaleja ovat esimerkiksi puuvilla ja silkki.

Lue myös: Ihotautilääkärit paljastavat: Ihonhoitovirheet, joihin kenenkään ei tulisi sortua

Lue myös: Someaddiktit huomio! Jatkuva puhelimen tuijottelu nopeuttaa ihon ikääntymistä

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat