Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, että kurpitsansiemenet ovat todellinen terveyspommi? 5 syytä lisätä ruokavalioon jo tänään

27.10.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Kurpitsansiemenet ovat täynnä antioksidantteja.

Kurpitsansiemenet ovat todellinen terveyspommi, uutisoi Health.com-sivusto. Kyseiset siemenet ovatkin helppo tapa helliä omaa terveyttä. Heitä kurpitsansiemeniä esimerkiksi salaatin, smoothien tai jugurtin joukkoon. Siemenet ovat myös loistava lisä kasvissosekeiton päälle tai välipalapatukoissa.

Voit lukea alta, millä eri tavoilla kurpitsansiementen lisääminen ruokavalioon edistää terveyttäsi.

1. Täynnä antioksidantteja

Kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti terveyden kannalta tärkeitä antioksidantteja, kuten karotenoideja ja E-vitamiinia. Antioksidantit lievittävät esimerkiksi tulehdusta ja ehkäisevät ennenaikaista ikääntymistä sekä kroonisia sairauksia.

2. Runsaasti hyviä rasvoja

Kurpitsansiemenet ovat erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde. Rasvahapot ovat tärkeä ravintoaine esimerkiksi aivojen, ihon sekä hermoston terveyden kannalta.

3. Tasapainottaa verensokeria

Healthin artikkelissa kerrotaan myös, että tutkimukset ovat osoittaneet kurpitsansiementen ehkäisevän 2 tyypin diabetesta ja lievittävän sen oireita.

4. Parantaa vastustuskykyä

Kurpitsansiementen sisältämä sinkki ja rauta ovat molemmat tärkeitä ravintoaineita puolustuskyvyn toiminnan kannalta. Kyseiset siemenet myös allergisoivat vain harvoin.

5. Saattavat parantaa myös sperman laatua

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kurpitsan siemenet ja kurpitsansiemenöljy tekevät hyvää eturauhasen terveydelle. Siementen sisältämä sinkki saattaa myös edistää hedelmällisyyttä miesten kohdalla.

Lue myös: Sipulin yllättävät terveyshyödyt listattiin - olisitko arvannut?

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lähde: Health.com

Kilpailut

Uusimmat