Kuva: Shutterstock

Onko mies sinkku vai varattu? Se selviää haistelemalla hänen paitaansa

05.02.2019 19:30 - Senni Loikala

Tutkijat löysivät hien hajun voimakkuudesta yhteyden miehen testosteronitasoon. Sinkuilla on keskimäärin enemmän testosteronia kuin varatuilla miehillä.

Miehen hien hajusta voi saada vihiä siitä, onko hän parisuhteessa vai sinkku. Näin ainakin, mikäli tuoretta australialaistutkimusta on uskominen. Ero hien hajussa johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että sinkkumiesten testosteronitasot ovat korkeammalla kuin varatuilla miehillä.

Tutkimukseen osallistuneet miehet laitettiin kuntoilemaan niin, että hiki virtasi. Paikalla oli yli 80 naista, joille annettiin miesten hikiset paidat haisteltavaksi. Naisia pyydettiin arvioimaan, miten voimakkaalta hiki haisi kussakin paidassa asteikolla kolmesta kuuteen. Naiset eivät tienneet, oliko paitaa käyttänyt sinkku vai varattu mies.

Sinkkumiesten paidat arvioitiin voimakkaamman hajuisiksi (keskiarvo asteikolla oli 3,5) kuin varattujen miesten paidat (keskiarvo asteikolla 3).

Naisia pyydettiin myös arvioimaan, miten maskuliinisina he pitivät miesosallistujien kasvoja. Tässäkään osiossa naiset eivät tienneet miesten parisuhdestatusta. Sinkkumiesten kasvoja pidettiin maskuliinisimpina kuin varattujen miesten kasvoja.

Tutkimus on julkaistu Frontiers in Psychology -lehdessä.

Lue myös: Miksi olet sinkku? Horoskooppimerkkisi paljastaa

Lue myös: 10 piirrettä, jotka tulisi löytyä onnellisesta parisuhteesta - täsmäävätkö omaasi?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat