Kuva: Shutterstock

Piereskeleekö kumppanisi sängyssä? Älä syytä häntä, sillä tavalle ei välttämättä voi mitään

07.04.2019 17:15 - Senni Loikala - Luettu 4 176 kertaa

Lääkäri kertoo, millainen vaikutus asennolla on kaasujen kerääntymiseen.

Joskus vatsassa voi tuntua jylläävän tavallista enemmän kaasua. Tunne voi olla monelle tuttu erityisesti iltapalan jälkeen, kun saa kömpiä sänkyyn nukkumaan. Kaikki eivät kuitenkaan ilahdu, jos vieressä makaava kumppani piereskelee peiton alla.

Lääkäri Christine Lee vahvistaa SELF-lehdelle, että asennolla on vaikutusta kaasun kerääntymiseen. Kun olet pystyasennossa tai kun olet liikkeessä, ovat ruoansulatuskanavassasi seikkailevat "kaasukuplat" toisistaan hajallaan. Kun puolestaan makaat, kaasu kerääntyy helposti yhdeksi massaksi. Tämä tuntuu tarpeena pieraista.

Makuuasennossa voi olla vaikeampi päästää ulos kaasuja. Asento aiheuttaa peräaukon suulle painetta, mikä tekee pieraisemisesta hieman hankalampaa, kuin pystyasennossa.

- Myös röyhtäiseminen on vaikeampaa makuuasennossa, sillä painovoima estää kaasua kulkemasta vatsalaukusta ruokatorveen, Christine Lee selvittää.

Lääkärin mukaan tuntemus siitä, että maatessa pierettää tavallista enemmän, voi joskus johtua siitä, että monet saattavat vain kiinnittää makuuasennossa enemmän huomiota kehonsa toimintoihin. Usein ihmiset lepäävät makuuasennossa, ja silloin mieli siirtyy herkemmin arjen kiireistä nykyhetken fyysisiin tuntemuksiin.

Uutisoimme aiemmin, minkä takia piereskeleminen saattaa olla parisuhteen pelastus. Pääset juttuun tästä.

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat