Kuva: Shutterstock

Vältä punaiset ja kutisevat näpyt karvanpoiston jälkeen – 4 helppoa vinkkiä

02.06.2019 21:15 - Emmi Moilanen

Iho on hyvä aina puhdistaa huolellisesti ennen karvanpoistoa.

Nurkan takana kolkutteleva kesä saattaa innostaa aktiivisempaan karvanpoistoon esimerkiksi säärten ja bikinirajan alueelta. Aina karvanpoisto ei kuitenkaan ole ongelmatonta, vaan sheivatulle alueelle jää joukko kutisevia ja punoittavia näppylöitä.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen täsmävinkit, joiden avulla ehkäiset karvanpoiston aiheuttamaa ihoärsytystä ja punaisia näppyjä. Suomensimme käytännöllisimmät vinkit alle.

Ota haltuun nämä:

1. Puhdista ja kuori iho hellävaraisesti niiltä alueilta, joilta aiot poistaa karvat. Meikki, lika ja kuollut ihosolukko nimittäin tukkivat ihohuokoset karvanpoiston jälkeen helposti.

2. Jos ihosi punoittaa ja on arka karvanpoiston jäljiltä, voit kokeilla hautoa hetken aikaa ärtynyttä ihoa esimerkiksi kylmällä pyyhkeellä tai siihen kiedotun jääpalan avulla.

3. Heti karvanpoiston jälkeen on hyvä välttää tiukkoja vaatteita ja vahauksen jälkeen esimerkiksi saunomista, jotta käsitelty ihoalue ei pääse hautumaan. Pure Wow:n artikkelissa todetaan, että vahauksen jälkeen hikoilua olisi hyvä välttää noin 48 tunnin ajan käsittelystä.

4. Pure Wow:n artikkelissa vinkataan myös, että hellävarainen ihon kuorinta muutaman päivän sisällä karvanpoistosta voi ehkäistä sisäänpäin kasvaneiden karvojen ja näistä johtuvien punaisten näppyjen muodostumista.

Lue myös: Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

Lue myös: Liikakarvoituksesta kärsivä nainen lopetti sheivauksen: "Häpesin itseäni monia vuosia"

Lue myös: Älä puristele sisäänpäin kasvaneita karvoja - Lääkäri neuvoo, kuinka hoidat ärtyneen ihon oikein

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat