Kuva: Shutterstock

Tarvitsetko lisää virtaa syksyyn? Näillä vinkeillä se onnistuu!

24.09.2021 14:45 - Katja Nygård

Jos syksy ja pimeys uhkaavat ottaa niskalenkin, orastava väsymys saattaa talttua pienilläkin arjen teoilla.

Teen joka päivä vähintään vartin ulkoilun. Otan käyttöön kirkasvalolampun elokuun puolivälissä, ja sen valossa juon aamukahvin ja teen muut aamuaskareet. Illalla laitan television kiinni yhdeksältä ja kömmin kirjan kera sänkyyn peiton alle, että ehdin saada riittävästi unta ennen herätystä.

Kreeta, 44

Muistan ottaa rennosti, sillä arjen keskellä tuppaa täyttämään päivät ja illat ohjelmalla ja unohtaa levon tärkeyden. Nukun pitkään, kun sellainen on mahdollista ja saatan pötkötellä jopa pitkin päivää yövaatteissa. Aina ei saa olla kiire ja hoppu!

Julia, 28

Alan syödä D-vitamiinia hyvissä ajoin alkusyksystä. Tämä on auttanut itselläni selvästi ja antanut energiaa syksyyn ja talveen.

Nea, 26

Varmistan riittävän unen ja säännöllisen, mutta armollisen rytmin päiviin. Ei siis liikaa harrastusten haalintaa, mutta kuorolaulusta en luovu! Se virkistää, tukee psyykeä ja fysiikkaa sekä pitää yllä ystävyyssuhteita.

Pirjo, 60

Kesän jälkeen jatkan uintia luonnonvesissä pitkin syksyä, teen monipuolista, ravitsevaa ruokaa ja nautin olosta.

Sonja, 35

Selviän syksystä positiivisuudella, riittävällä unella, ystävien ja perheen seuralla, liikkumalla ulkona sekä harrastusten parissa sekä pienillä arjen tavoitteilla, kuten testaamalla uusia reseptejä.

Tessa, 36

Käy päivittäin edes lyhyellä happihyppelyllä ja sallin itselleni kahvin kanssa jonkin pienen herkun.

Hanna, 35

Nukun, kuuntelen musiikkia ja äänikirjoja, leivon, haravoin pihaa, polttelen kynttilöitä, katselen espanjalaisia sarjoja, ulkoilen koiran kanssa tai soitan maratonpuhelun ystävälle.

Anita, 55

Nukun kunnon yöunet, välillä jopa päiväunet, kävelen luonnossa, luen hyviä kirjoja, syön terveellistä ja monipuolista ruokaa, leivon, tapaan läheisiä ja ystäviä, askartelen, kirjoitan sekä piirrän.

Paula, 46

Lähden metsään kävelylle, otan termarikahvit ja eväät mukaan. Metsästä saa energiaa!

Jonna, 37

Syksyiset saunaillat hämärässä valossa, sateen ropinaa kuunnellessa saa minut hetkeksi nauttimaan syksystä.

Maria, 25

Pieni viikonloppuloma jossain Suomen kylpylässä parhaan ystäväni kanssa auttaa jaksamaan. Lisäksi kotoilu kynttilänvalossa helpottaa.

Henna, 50

Yritän löytää kaikista arjen pienistä asioista jotakin hyvää. Iltaisin listaamme mieheni kanssa molempien päivän kolme mukavinta asiaa.

Minna, 27

Menen aikaisemmin nukkumaan ja herään aikaisemmin kuin yleensä. Näin saan rauhallisen ja kiireettömän aamun, joka auttaa selviytymään syksystä.

Pirjo, 75

Olen opetellut rakastamaan itseäni ja teen joka päivä jotain vain itseäni varten. Siitä saa uskomattoman paljon voimaa!

Erja, 63

Maanantaisin joogaan ihanan naisporukan kanssa. Kotona polttelen kynttilöitä. Syön paljon hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Luen paljon hyviä kirjoja ja kudon sukkia ja lapasia.

Ritva, 64

Ota aikaa itselle. Sano joskus ei ja tee sitä, mikä tuntuu siinä hetkessä hyvältä.

Terhi, 35

Kilpailut

Uusimmat